Kaggestad ble forbannet da motorsykkel meide ned ryttere

Rittledelsen i Tour des Fjords varsler evaluering av «det som ikke skulle skje».

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Drøyt 30 kilometer før mål på åpningsetappen av Tour des Fjords gikk det galt.

En av motorsyklene som skal sørge for rytternes sikkerhet langs veien, mistet kontrollen og kjørte inn i hovedfeltet. Flere ble hindret av krasjen, noen gikk i asfalten.

– Blir forbanna
 Jeg er veldig opptatt av sikkerhet i sykkelrittene. Det som skjedde her, synes jeg var helt unødvendig. Han ødelegger rittet for veldig mange mennesker, sier TV 2s sykkelekspert Johan Kaggestad. 

Se krasjen i videovinduet øverst på siden!

Rittlege Stein Ørn opplyser at ingen av rytterne ble alvorlig skadet i sammenstøtet med motorsykkelen. Men én rytter måtte sy flere sting i kneet.

– Jeg har snakket med motorsykkelførere som så dette og sa at dette kom til å gå galt. De påsto at det var en dommer lenger bak som jaget ham frem i feltet. Det er et typisk eksempel på en motorsyklist som ikke har kjørt nok sykkelritt. Det går utover forsvarsløse ryttere. Det må vi ikke ha noe av. Jeg ble forbanna, sier en oppgitt Kaggestad.

At Tour des Fjords-motorsyklistene er urutinerte, er daglig leder Roy Hegreberg langt fra enig i.

– Vi har 30 kjemperutinerte motorsyklister som gjør en fantastisk jobb. De har vært med på dette mange ganger. Flere av dem kjørte forrige uke i Tour of Norway også, sier Hegreberg til TV 2.

– Motorsyklistene er helt avhengige av å kjøre frem og tilbake. De må kjøre frem og tilbake for å bevare sikkerheten til rytterne. Feltet var kompakt og han kom seg ikke forbi. Han er nesten forbi, så går det galt. Det kan skje, men det er ikke bra når det skjer.

Fra velt til tredjeplass
Daryl Impey kjempet seg til en tredjeplass bak nok en gang ustoppelige Alexander Kristoff. Orica-GreenEDGE-rytteren ble selv hindret av velten 30 kilometer før mål.

– Jeg måtte bytte sykkel. Det satte meg under press. Jeg klarte først å hente de på første klatringen, sier Impey til TV 2.

– Motorsykkelen prøvde å passere da det var smalt og liten plass. Han mistet balansen og skjøt fart inn i hovedfeltet. Det var ganske farlig, men heldigvis ble ingen alvorlig skadet.

Nå vil rittledelsen se på bildene og evaluere det som ikke skulle skje.

– Vi kommer selvsagt til å evaluere det. Det er et uhell som ikke skal skje, men jeg vet hvordan det er i feltet. Det er små marginer. Her bommet han og feilvurderte. Det må vi selvsagt ta opp og se hvordan vi skal forholde oss til det. Det er veldig synd at det er med på å ødelegge løpet til flere ryttere, sier Hegreberg.