TAR ÆREN: FIFA-president Sepp Blatter uttaler at dagens arrestasjoner kommer som følge av at FIFA selv bidro til å starte etterforskningen. Reuters/Arnd Wiegmann/Files
TAR ÆREN: FIFA-president Sepp Blatter uttaler at dagens arrestasjoner kommer som følge av at FIFA selv bidro til å starte etterforskningen. Reuters/Arnd Wiegmann/Files

Blatter tar æren for aksjonen mot FIFA

FIFA-sjefen Sepp Blatter kom med uttalelse om massearrestasjonene onsdag kveld.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

14 FIFA-topper er arrestert, beskyldt for omfattende korrupsjon.

FIFA-president Sepp Blatter ønsker etterforskningen fra sveitsiske og amerikanske myndigheter velkommen.

«Faktisk ble dagens handlinger av den sveitsiske riksadvokaten satt i gang da vi leverte en saksmappe til sveitsiske myndigheter sent i fjor», skriver han i en pressemelding.

Det kommer timer etter at amerikanske myndigheter har fortalt at de har etterforsket denne saken i flere år.

Blatter hyller også FIFAs etiske komite, som i kveld valgte å utestenge elleve av de personene som er involvert i skandalen.

Her er uttalelsen fra FIFA-sjefen Sepp Blatter:

«Dette er en vanskelig tid for fotballen, for fansen og for FIFA som organisasjon. Vi forstår skuffelsen som mange har uttrykt, og jeg vet at hendelsene i dag vil påvirke måten mange mennesker ser på oss.

Så uheldig som disse hendelsene er, bør det være klart at vi ønsker velkommen de handlinger og undersøkelser amerikanske og sveitsiske myndigheter foretar, og tror at det vil bidra til å forsterke tiltak som FIFA allerede har satt i verk for å bli kvitt alt som er galt i fotball.

Selv om det vil være mange som er frustrert over tiden det tar å gjøre endringer, ønsker jeg å vise til det vi allerede har gjort, og vi vil fortsette å handle. Faktisk ble dagens handlinger av den sveitsiske riksadvokaten satt i gang da vi leverte en saksmappe til sveitsiske myndigheter sent i fjor.

La meg være helt klar: slik uredelighet har ingen plass i fotballen, og vi vil sørge for at de som er involvert blir sparket ut. Etter dagens hendelser tok det uavhengige etikkutvalget - som er midt i sin egen saksbehandling vedrørende tildelingen av VM 2018 og 2022 – raskt grep for midlertidig å utestenge disse navngitte myndighetspersonene fra alle fotballrelaterte aktiviteter på nasjonalt og internasjonalt nivå. Disse handlingene kommer på toppen av lignende tiltak som FIFA har satt i verk det siste året, for å utelukke medlemmer som bryter våre egne etiske retningslinjer.

Vi vil fortsette å samarbeide med relevante myndigheter, og vi vil arbeide energisk innenfor FIFA for å bli kvitt enhver uredelighet, for å gjenvinne tillit og sikre at fotballen over hele verden er fri for urett.»