Rikard Norling er ferdig som Brann-trener

– Jeg er skuffet over at jeg ikke har levert, sa Norling på en pressekonferanse.

Brann-styret fremskyndet sitt møte fra torsdag morgen til onsdag kveld. 

Branns styreleder Eivind Lunde kom med bekreftelsen på sparkingen på en pressekonferanse sent onsdag kveld.

Øverst: Se hva Rikard Norling sa på pressekonferansen.

– Jeg er skuffet over at jeg ikke har levert resultater, sa Norling på pressekonferansen.

–Jeg vil at spillerne skal føle frihet på banen. At de skal tørre å spille god fotball. Forrige kamp var et eksempel på det motsatte. Da følte jeg at jeg hadde mislyktes fullstendig. 

TV 2 får opplyst at Rikard Norling fikk et ultimatum etter Branns styremøte 18. mai, som var to dager etter kollapsen hjemme mot Nest-Sotra.

Ultimatumet var: Vinn de to neste kampene, eller forsvinn.

Tirsdag tapte Brann hele 1-4 borte mot Levanger.

– Jeg visste at det ville være en større sjanse for å fortsette som trener om vi vant, ja, sa Norling på pressekonferansen.

Svensken fortalte at han må ha «hundre prosent relasjon» med supportere og spillere.

– Etter Levanger kom en supporter jeg kjenner bort til meg og sa at nå hadde han mistet troen. Det gikk rett inn. Det var ikke bra, sa Norling.

– Jeg merket også at spillerne var der. Hadde vi vunnet, hadde vi gått ut sterke sammen. Nå hadde jeg hatt vanskelig for å stille meg foran dem igjen som om ingenting har hendt.

Har kandidater

Vedtaket om å avslutte samarbeidet med trenerne er gjort av klubbens styre i samråd med sportssjef Rune Soltvedt og daglig leder Vibeke Johannesen, melder Brann.

– Vi har helt klart kandidater som vi jobber med og som vi vil jobbe med, sa Soltvedt på pressekonferansen om nye trenerkandidater.

– Det er lett å si når vi sitter her med fasit i hånd og ser på poengfangsten i år, at vi kanskje skulle avsluttet det før. Men vi hadde både håp og tro på at Rikard kunne snu det.

Hauge tar over

- Styret har vært bekymret for mangel på sportslig utvikling. Dersom det skal tas grep, så må det gjøres mens det fortsatt er tid til å få virkning av et trenerskifte, sier styreleder Eivind Lunde.

Assistenttrener Simon Hollyhead er også ferdig i klubben. Robert Hauge blir midlertidig hovedtrener.

Spak Norling

Rikard Norling tror ikke han har lang tid igjen som Brann-trener.

– Mye tyder på at jeg ikke fortsetter. Jeg regner med at det blir en avklaring på det kommende styremøtet på torsdag, bekreftet Norling overfor TV 2 Sporten tidligere på dagen.

Norling innser at han ikke har klart å gi Brann det løftet klubben trengte da han ble ansatt foran 2014-sesongen.

– Det er ikke til å stikke under en stol at det har vært for dårlig. Det finnes sikkert mange forklaringer på det. Jeg kan nevne mange ulike faktorer. Men jeg og nå er jeg ikke klar til å gå gjennom det. Spillemessig har det ikke vært godt nok, både med tanke på prestasjoner og resultater, sier han.

Norling ble ansatt som trener i Brann 2. desember 2013.

Den karismatiske svensken skapte umiddelbart optimisme blant supportere, som hadde fått nok av dårlige resultater under Steinar Nilsen og Rune Skarsfjord.

Men resultatene ble ikke noe bedre under Norling, og høsten 2014 rykket Brann ned fra Tippeligaen.

Kravet om et direkte opprykk var unisont, men etter ti kamper er rødtrøyene plassert på nedre halvdel av tabellen. Og etter 1-4 for Levanger var begeret fullt for Brann-ledelsen.