BEDRE ENN ZIDANE? Ja, mener nåværende Manchester United-manager Louis van Gaal. Foto: Scanpix
BEDRE ENN ZIDANE? Ja, mener nåværende Manchester United-manager Louis van Gaal. Foto: Scanpix

– Van Gaal sa jeg var bedre enn Zidane

Tidligere Barcelona-kaptein Xavi Hernandez hyller Manchester Uniteds manager Louis van Gaal.

Xavi Hernandez (35) sin aller siste hjemmekamp for «Blaugrana» da Barcelona spilte uavgjort 2-2 mot Deportivo La Coruna i helgen.

Barcelonas nummer seks har vært i klubben siden han var elleve år, og vært en del av førstelaget siden 1998 (!). Nå går turen videre til den styrtrike klubben Al-Sadd i Qatar.

Da midtbaneveteranen ble presentert i Qatar, benyttet den tidligere Barcelona-kapteinen anledningen til å hylle Manchester Uniteds nåværende sjef, Louis van Gaal.

– Bedre enn Zidane
Van Gaal ledet Barcelona til to ligagull fr 1997 til 2000, og senere fra 2002 til 2003.

– Jeg lærte enorm masse fra Louis van Gaal. Han sa at jeg var bedre enn Zinedine Zidane. Jeg sa takk, men tok likevel ikke av, røper Xavi, ifølge ESPN.

– Men jeg har vært heldig. Jeg har hatt en rekke strålende trenere. Jeg synes imidlertid det var urettferdig at van Gaal måtte gå i sin andre periode i Barcelona, fortsetter han.

Hyppige trenerbytter er det eneste Xavi trekker frem som negativt i løpet av sin tid på Barcelonas førstelag.

Kritisk til hyppige trenerbytter
Etter Van Gaals andre tittel i 1999, gikk Barcelona fem år uten å vinne La Liga.

– Vi endret trener for ofte en periode, og fikk ikke stabilitet før Frank Rijkaard ankom. Og så kom jo Ronaldinho. Når vi har vunnet troféer og vært på vårt beste, har vi gjort det gjennom ballbesittelse og gjenvinning. Den beste løsningen for Barcelona har hele tiden vært å finne vårt eget spill, konkluderer den tidligere Barcelona-kapteinen.

Ved siden av VM-gull og to EM-gull med Spania, har Xavi vunnet fantastiske 23 titler med Barcelona.

Kan vinne totalt 25 titler
Det tallet kan øke til 25 dersom han vinner Copa del Rey og Mesterliga-finalen de neste ukene.

Al-Sadd er nummer to i den qatarske toppligaen. Laget er sju poeng bak Lekhwiya tre runder før slutt og havner trolig på sølvplassen.

Det har de siste dagene versert sterke rykter i de store katalanske sportsavisene om at Xavi vil trene Qatars landslag under Fotball-VM i 2018. Dette er foreløpig ikke offisielt bekreftet.