HELTEN: Seksåringen ville ha autografen til Jesper etter at han tok den berusede og voldelige pappan bort fra ham selv om moren. FOTO: Polisen i Södermalm.
HELTEN: Seksåringen ville ha autografen til Jesper etter at han tok den berusede og voldelige pappan bort fra ham selv om moren. FOTO: Polisen i Södermalm.

Seksåring ville redde mamma fra pappa med et plastsverd – knuste hjertet til svensk politimann

Den lille gutten gjorde så sterkt inntrykk på politiassistent Jesper, at han delte opplevelsen på Facebook. 

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Politiassistent Jesper rykket ut til melding om husbråk, og da han kom dit møtte han en seks år gammel gutt. Den lille gutten i familien hadde vært vitne til at pappa banket mamma, og forsøkte å forsvare henne med lekesverdet sitt.

Da han skjønte at det ikke gikk, løp han over til naboen og sa de måtte ringe politiet. 

Jespers betraktninger om det å brase inn i guttens liv, og møte en så modig liten seksåring sprer seg på nettet. 

«Det ligger hårtuster fra din mor på gulvet. Pappan din har lagt seg ned i gangen etter at han hørte støvlene våre dundre opp trappen». 

Slik starter innlegget som rører så mange. Og han fortsetter:

«Etter at du selv har forsøkt å stoppe pappa med ditt eget plastsverd, flykter du til en nabo. En fremmed. Der kaller du på min hjelp. Du er seks år, men snakker til meg som du er voksen. Hver ting du forteller skjærer meg i hjertet»

Etter en stund ber seksåringen om politimannens autograf. Han sier han samler på autografer av alle sine helter. Politimannen røres når gutten sier at autografen hans skal så på hyllen ved siden av fotballspillerne fra Hammarby.

«Det er det aller beste beviset på at jeg og kollegene mine gjør en forskjell» skriver Jesper. 

Klikk for å endre bildetekst
Klikk for å endre bildetekst

Politiet i Södermalm i Stockholm har delt innlegget som en oppfordring til å melde fra om familievold.

– Dette skjer hvor som helst, uavhengig av sosial status og økonomi, og ofte vet vi om at det skjer uten at politiet blir varslet før det er for sent, sier politisjef Peter Magnusson til Expressen.