– Usikker på om Ødegaards profil passer for Benitez

Et trenerbytte kan påvirke Martin Ødegaards fremtid i Real Madrid. 

Martin Ødegaard ble historisk lørdag da han debuterte for Real Madrid, 16 år og 158 dager gammel. Det gjorde ham til tidenes yngste spiller til å debutere for Real Madrid i La Liga.

Ødegaard ble byttet inn for Cristiano Ronaldo på stillingen 5-3 og fikk rundt en halvtimes spilletid, hvor han absolutt ikke gjorde seg bort.

– Jeg synes han klarte å slippe seg løs. De første fem-ti minuttene var han litt tilbakeholden, men så løsnet det. Han ba om ballen og fikk god kontakt med medspillerne sine, sier La Sexta-journalisten José Luis Sanchéz til TV 2.

– Han bør absolutt være fornøyd, og hvis han fortsette rsom han gjør, så vil han få flere sjanser neste sesong, tilfører Neox-journalisten Nacho Peña.

Trenerbytte kan påvirke Ødegaard
Nordmannens rekord har fått oppmerksomhet i Spania, men det er ikke 16-åringen som har vært den store snakkisen de siste dagene.

Ryktene om at manager Carlo Ancelotti er ferdig som Real Madrid-sjef sprer seg som ild i tørt gress i spanske medier, og det er usikkert om hvorvidt et trenerbytte vil være positivt for nordmannens situasjon i den spanske hovestaden.

– Med en ny trener kommer det ofte stor aktivitet på overgangsmarkedet. Kommer det en trener med en defensiv tankegang, kan det bli vanskelig for Ødegaard å få muligheter på førstelaget, men dersom det er en trener med en defensiv tankegang som satser på unge spillere, kan det plutselig være positivt for ham, sier Peña.

De fleste spanske medier er klare på at Carlo Ancelottis dager i klubben er talte, og nåværende Napoli-manager Rafael Benítez ser ut til å være den mest aktuelle kandidaten til å ta italienerens plass i Madrid.

– Det er en trener med rykte for å være veldig tøff. Vi får se hva som skjer. Jeg er litt usikker på om Ødegaards profil er den som passer best inn i Benítez tankegang, sier Peña.

Selv om Ancelotti valgte å gi nordmannen muligheten i lørdagens oppgjør, mener La Sexta-journalist Sanchez at Ødegaard vil få det lettere uten italieneren i sjefstolen.

– Jeg tror en ny trener vil åpne dører for Ødegaard. Dersom Ancelotti fortsetter med Bale, Jesé og Cristiano Ronaldo i stallen, tror jeg det blir tøft for ham å få plass.

Bli i Real Madrid eller utlån?
Sanchez mener det er viktig for Ødegaard å bevege seg ut av klubben til neste sesong.

– Han kommer til å være med på sesongoppkjøringen til Real Madrid i Australia og Kina, men jeg mener han bør leies ut. Det han trenger mest nå, er spilletid. Å sette et ungt talent med så stort potensial på benken, mener jeg er en stor feil, sier han.

Det er Nacho Peña sterkt uenig i. Han mener Ødegaard bør bli i Real Madrid, hvor han får den beste treningshverdagen med folk som Zinedine Zidane, Iker Casillas og Cristiano Ronaldo rundt seg.

– Han er en talent man ikke finner ofte, som dukket litt opp ut av det blå, og det er alltid det samme når det kommer slike spillere. Alle stresser med at han må spille og må få sjanser hele tiden.

– Men han er jo bare en gutt. Han har kvalitetene som trengs, og hvis han er tålmodig, så vil han lykkes her i Madrid. Men han må jobbe hardt og vise seg verdig. At han spiller enda en sesong i Segunda B, er ingen katastrofe. Han vil få sine muligheter i cupkamper eller mindre viktige gruppespillskamper i Champions League.