Steven Gerrard ydmyket i avskjedskampen

Men han fikk score trøstemålet i Liverpools  1-6-tap for Stoke.

Stoke-Liverpool 6-1

Se kampsammendrag i videovinduet øverst!

Bortkampen mot Stoke var Steven Gerrards aller siste kamp for Liverpool.

Avskjeden fikk en meget bitter ettersmak. Den endte med legendens aller største tap i Liverpool-trøye og Liverpools største Premier League-tap.

Liverpool var fullstendig maktesløse fra start og lå under hele 0-5 til pause.

Mame Biram Diouf, Jonathan Walters, Charlie Adam og Steven N'Zonzi puttet for Stoke før dommeren signaliserte for hvile. 

Da eksploderte også Twitter, der de verste «Internett-trollene» gravde frem morsomheter på Gerrards bekostning.

– What's the score Steven Gerrard? skrev BBC-parodien BBC Sporf, mens de la ved et bilde av Liverpool-kapteinen med fem fingre i været.

Andre dro paralleller til Frank Lampard. Manchester City-spilleren hadde nemlig på dette tidspunktet allerede satt inn 1-0 for de lyseblå, i det som også var hans siste kamp i Premier League.

– Frank Lampard scorer i sin siste kamp i Premier League. Steven Gerrard taper 0-5 for Stoke i sin siste kamp i Premier League, skrev @AllFootballLive.

Det hjalp nok heller ikke på at Opta leverte sin statistikk på at Liverpool for første gang har sluppet inn fem mål i en Premier League-kamp Steven Gerrard har spilt.

Kontoen OptaJoke brukte humor som spilte på klisjéen «en kald tirsdag i Stoke».

– 0. Antallet mennesker som fremdeles lurer på om Steven Gerrard kan gjøre det på en varm, søndag ettermiddag i Stoke. Farvel, skrev de.

Scoret i 2. omgang
Etter 70 minutter ble derimot Gerrard spilt igjennom av Rickie Lambert. 34-åringen avsluttet fra skrått hold og fikk en scoring i avskjeden med engelsk fotball. Se scoringen øverst i artikkelen.

Neste stoppested for Gerrard er nå spill for LA Galaxy i MLS.

Peter Crouch fullførte ydmykelsen av Liverpool med å lage 6-1 like før full tid.

Kontraktrebellen Raheem Sterling var benket fra start for Liverpool og fikk ikke spille.

Liverpool avsluttet sesongen med kun én seier på de siste seks kampene og en sjetteplass på tabellen. Stoke plasserte seg trygt på niendeplass.

– Supporterne har all grunn til å være sinte. En skrekkelig førsteomgang, sukket Liverpool-manager Brendan Rodgers.

– Jeg må som manager ta ansvaret. Det er mye arbeid som må gjøres. Vi endte på sjetteplass og det er hva vi fortjente, fortsatte Rodgers.

Han medga at klubben var «flau» etter femmålstapet.

– Dersom eierne vil ha meg vekk, forsvinner jeg. Så enkelt er det, men jeg føler jeg har mye å gi her. Men prestasjoner som i dag hjelper deg ikke, sa Rodgers.