Curry tok trepoengsrekord da Warriors knuste Rockets 

Golden State Warriors' superstjerne ble historisk.

Houston Rockets 80-115 Golden State Warriors (Warriors leder 3-0 i kamper)

Golden State Warriors hadde vunnet begge sine to hjemmekamper mot Houston Rockets. Men kampene var mer spennende enn mange hadde trodd på forhånd og i nattens kamp var det Rockets som skulle forsvare sin egen hjemmebane. Slik gikk det ikke. 

Best fra start til slutt
Warriors var best fra 1. periode og slapp aldri foten av gassen før kampen var over og gjestene fra California hadde knust Texas-laget med hele 35 poeng. Arkitekten bak det hele var Warriors' superstjerne Stephen Curry.

Hele 40 poeng scoret point guarden. Hjemmepublikumet forsøkte tidlig å oppildne sitt lags største stjerne, James Harden, ved å rope taktfast «MVP, MVP» da Harden skjøt straffer i første periode. Men der Harden kun scoret på 3 av sine 16 skuddforsøk, lykkes Curry med det meste han gjorde. 

Tok ansvar
Curry, som vant årets MVP-kåring foran nettopp Harden, scorte på 12 av 19 skudd og satte også hele sju trepoengere. Warriors-stjernen startet rolig og scoret bare tre poeng i den første perioden, men lot aldri Rockets ta innpå ledelsen gjestene hadde opparbeidet seg. 

Historiske Curry
Ikke bare var Curry kampens desidert beste spiller. Han ble også historisk. Før kampen lå Curry nemlig bare en trepoenger unna å tangere Reggie Millers rekord med 58 trepoengere i ett sluttspill fra 2000. Indiana Pacers-legenden brukte 22 kamper på sine 58 trepoengstreff. Curry har nå spilt 13 kamper i årets sluttspill og scoret på hele 64 skudd fra bak trepoengslinjen. At Curry gikk forbi Miller i kveldens kamp var ingen overraskelse, faktisk gratulerte den tidligere storscoreren Curry med rekorden allerede før kampen var i gang. Nå står Curry med rekorden for flest trepoengere i både grunnserien og i ett sluttspill. Men ifølge Curry betyr ikke denne rekorden noen ting. 

– Rekorden jeg ønsker å ta i dette sluttspillet er Danny Greens, sa Curry før nattens kamp. 

Rekorden han referer til er San Antonio Spurs' Danny Greens rekord på 27 trepoengstreff i finaleserien mot Miami Heat i 2013.

Må gjøre «det umulige»
Nattens kamp var en kamp Rockets «måtte» vinne. Aldri før har ett lag kommet tilbake og vunnet en best av syv serie etter å ha ligget under 0-3 i kamper. Tre ganger har lag utlignet til 3-3, men alle tre gangene har laget som lå under altså til slutt tapt den avgjørende kamp syv. Houston-publikumet så nesten sjokkerte ut da de forlot arenaen før kampen var ferdig. Etter kampen var både trener Kevin McHale og lagets andre stjerne Dwight Howard veldig skuffet over eget lag.

– Hvordan vi som lag ikke er mentalt klare til en så viktig kamp på vår hjemmebane foran våre fans har jeg ingen forklaring på. Jeg skjønner det rett og slett ikke selv, sa McHale på pressekonferansen.

– Vi ville det ikke nok. Jeg skjønner det ikke. Vi var ikke klare. Nå må vi stå sammen som et lag. Det gjorde vi ikke i dag, men vi må komme sammen nå, supplerte Howard.

Har slått tilbake før
Neste kamp er natt til tirsdag norsk tid. Kampen blir vist kl. 03.00 på Sportskanalen og tv2sumo.no. Det kan være Rockets' siste kamp for sesongen. Men Rockets-fans håper nok at noe tilsvarende det som skjedde i 2. runde mot Los Angeles Clippers kan skje igjen. Der også så laget ut til nærmest å ha gitt opp og lå under 1-3 i kamper, men kom tilbake og vant serien i den avgjørende kamp sju.