«Big Sam» flirte godt etter at hans avskjed ble bekreftet

West Ham bekreftet manageravskjed ved kampslutt. Det fikk Sam Allardyce til å dra på smilebåndet.

Sam Allardyce er ferdig som manager i West Ham.

Det bekreftet Premier League-klubben på sine hjemmesider i det samme øyeblikket som kampen borte mot Newcastle var ferdig søndag.

Managerens kontrakt gikk ut ved sesongslutt, og London-klubben har bestemt seg for ikke å fornye den.

Ryktene om Allardyces avskjed har versert lenge, og det faktum at man publiserte nyheten allerede i det dommerens siste fløytesignal for sesongen lød betyr nok at avskjeden var varslet.

Da Big Sam fikk beskjed av BBCs reporter etter kampslutt om at klubben hadde lagt ut meldingen, svarte han lattermildt.

– Jeg vet det! 

– Du ser ikke overrasket ut?

– Hør her. Det var nok riktig for oss begge å avslutte det nå. Det har vært fire gode år. Jeg er stolt over det jeg har oppnådd. Alt klubben har bedt meg om har jeg levert, sa Allardyce etter kampen.

– Ikke noen mer spennende jobb i Premier League for øyeblikket
Allarcyces avskjed kommer ett år før klubben flytter til sitt nye stadionanlegg - Olympiaparken - neste sommer.

– Vi vil takke Allardyce for innsatsen han har gjort siden han ankom Boleyn Ground for fire år siden. Han forlater klubben i en bedre forfatning enn da han kom, og styret er takknemlig for dette, men vi har bestemt oss for ikke å fornye kontrakten hans.

– Nå har vi muligheten til å ansette en ny manager med en ny filosofi, som kan lede oss inn i to av de mest spennende årene i vår store klubbs historie. Vi har allerede latt oss imponere over kvaliteten av kandidater som har vist sin interesse i rollen, og i våre øyne er det ikke noen mer spennende jobb i Premier League for øyeblikket, sier styreformennene David Sullivan og David Gold i søndagens uttalelse på West Ham-hjemmesidene.

– Di Matteo ferdig i Schalke
Også tidligere Chelsea-manager Roberto Di Matteo skal ha mistet jobben søndag.

Italieneren, som har ledet tyske Schalke 04 siden oktober, skal ifølge Bild ha mistet jobben. Schalke ble nummer seks i tysk fotballs øverste divisjon.

Di Matteo, som også har vært manager for WBA i Premier League, kan kanskje være en alternativ erstatter på Boleyn Ground?