POPULÆR: Magnus Wolff Eikrem har virkelig fått sving på karrieren i Malmö etter en tung tid i Cardiff.
Foto: Andreas Hillergren / TT / NTB scanpix
POPULÆR: Magnus Wolff Eikrem har virkelig fått sving på karrieren i Malmö etter en tung tid i Cardiff. Foto: Andreas Hillergren / TT / NTB scanpix

Utroper Wolff Eikrem til Allsvenskans beste spiller

Tre nordmenn i topp ti i stor kåring.

Etter en tung tid i Cardiff har det virkelig løsnet for Magnus Wolff Eikrem etter at han dro til Sverige og Malmö i januar.

24-åringen er en viktig grunn til at Malmö kun har tapt én kamp denne sesongen. Med fire scoringer og seks målgivende pasninger på ni kamper har Eikrem fort blitt en publikumsfavoritt i Malmö.

Den svenske avisen Expressen har i dag plukket ut de 50 beste spillerne i ligaen, og aller øverst troner Eikrem.

«Akkurat nå befinner Eikrem seg på et nivå langt over Allsvenskans, og fotballforståelsen og ballbehandlingen er seriens fremste. Han hadde en tyngre match mot Häcken, men formpilen totalt sett peker oppover. Toppnivået det norske ballgeniet har vist er der det må være for at Malmö FF skal gjenta bedriften å vinne SM-gull og nå Mesterligaen», skriver avisen.

Det er ikke bare Eikrem som gjør det skarpt av de norske spillerne på den andre siden av grensen. Jo Inge Berget ligger på en fin 5. plass i kåringen, mens Thomas Rogne er nummer ni.

Berget er nummer to på toppscorerlisten med seks mål så langt. Thomas Rogne har spilt alle kampene for serieleder IFK Göteborg. Med fire baklengsmål på ni kamper IFK Göteborg det beste defensive laget i Allsvenskan.