Tanishq Abraham har gått på hjemmeskole siden han var sju år. Han har alltid vært for smart for alle vanlige skoler. FOTO: Privat
Tanishq Abraham har gått på hjemmeskole siden han var sju år. Han har alltid vært for smart for alle vanlige skoler. FOTO: Privat

11 år gammel og nyutdannet med tre universitetsgrader

Tanishq fra California ble genierklært allerede i barnehagen. – Mitt store mål er å vinne en nobelpris, sier den glade 11-åringen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Tanishq Abraham fra California er i sjuende himmel etter han har fullført tre grader ved American River College i Sacramento.

Han har i all stillhet studert matematikk, naturfag og fremmedspråk, og han har enorme drømmer om framtiden. Nå er han rørt over gratulasjonsmeldingene som strømmer på fra hele verden.

– Jeg er ydmyk og <3 over all støtten fra hele verden. Jeg tenkte aldri på at min lidenskap kan inspirere andre, skriver han på Twitter. 

– Vi antar at han er tidenes yngste person som uteksamineres fra en høyskole i USA, sier talsmann for skolen, Scott Crow til NBC News.

Tanishq var den yngste noensinne som fullførte videregående skole i 2014, og den prestasjonen gjorde ham fortjent til å få gratulasjon av selveste president Barack Obama. 

11-åringens mamma, Taji Abraham, forteller at han alltid har vært langt framme.

– Allerede i barnehagen lå han mange år foran andre barn, og siden det har det bare gått en vei, sier hun til KCRA-TV.

Tanishq selv sier at han alltid har elsket å lære og at han bare har fulgt lidenskapen sin. 

Den unge gutten sier at noen av medstudentene på universitetet var skremt av ham, men mange synes også det var koselig å ha et barn i klassen.

Når han fikk utdelt diplomet, hadde Tanishq på seg en caps med favorittsitatet hans fra filmen Toy Story: «To infinity and beyond». Altså: «Til evigheten og forbi».

Tanishq har høye mål i livet, men har ikke bestemt seg nøyaktig for hva han vil jobbe med. 

– Jeg vil bli lege, men jeg har også lyst til å bli medisinsk forsker. Også vil jeg bli president i USA!, sier han. Utover det er hans store mål å vinne en nobelpris.