SKYLDER PENGER: Jenny Skavlan har designet- og fronter en bikinikolleksjon for Porto Brazil. I etterkant har det vist seg at selskapet har store problemer. FOTO: Jørgens Gomnæs/Kampanjebilde, Porto Brazil
SKYLDER PENGER: Jenny Skavlan har designet- og fronter en bikinikolleksjon for Porto Brazil. I etterkant har det vist seg at selskapet har store problemer. FOTO: Jørgens Gomnæs/Kampanjebilde, Porto Brazil

Skavlan-bikinier trues med rettssak

God kveld Norge møtte misfornøyde fabrikkeiere i Brasil, som hevder Porto Brazil skylder store pengesummer. 

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

De fikk Rihanna til å posere i bikiniene deres, skaffet Jenny Skavlan som designer og hadde tidenes lansering av kolleksjonen i fjor vår. Siden har problemene stått i kø for det norsk-brasilianske selskapet Porto Brazil. 

Nå avslører God kveld Norge at kaoset i selskapet fortsetter. De har fått fabrikkeierne i Brasil i tale, og i lørdagens sending snakker de ut. 

Skylder penger

Daglig leder i fabrikken Pingo D' Agua, Edileuza Maria De Lucena, hevder at Porto Brazil skylder store pengesummer til hennes fabrikk og fem andre fabrikker i Fortaleza, Brasil. 

– Vi måtte jobbe søndager og betale overtid. Til slutt fikk vi ikke betalt som avtalt, sier De Lucena til God kveld Norge. 

– Produksjonsdelen her i Brasil gikk helt riktig for seg. Det som ikke ble utført riktig helt fra begynnelsen av, var betalingene, sier Sebastian Alves, som eier fabrikken Baladeira. 

Nå går de rettens vei for å få betalingen de mener de har krav på. 

Skavland utsetter krav

Jenny Skavlan opplyser via sitt management at hun synes det er fryktelig leit å høre at selskapet ennå ikke har håndtert problemene. Hun fastholder likevel at hun ikke vil kreve eget oppgjør før selskapet har ryddet opp i alt kaoset. 

– Jenny ønsket ikke å motta noen form for oppgjør for arbeidet med kolleksjonen, inntil vi har fått bekreftet/dokumentert at alle involverte instanser har mottatt sine varer eller sitt oppgjør fra Porto-BR, sier Skavlans manager Harald Dal til TV 2.

Dal sier videre at de fremdeles ikke har mottatt dokumentasjon, og at de derfor ikke har fakturert for eller mottatt kontraktfestede beløp fra Porto Brazil.

– Vi har ved flere anledninger etterlyst bekreftelsen på at de har ryddet opp etter seg og sørget for betaling til samtlige med utestående krav. At dette fremdeles ikke er ordnet opp i er fryktelig leit å høre, sier han.

Meklingsmøter i Brasil

Daglig leder Kjetil Brødremoen Torper sitter nå i meklingsmøter i Fortoleza, Brasil. I en epost til God kveld Norge skriver Torper følgende:

«Daglig leder er akkurat nå i Brasil for å avholde møter med de fabrikker som hevder de ikke har fått fult utbetalt for sine oppdrag. Porto Brazil vil selvsagt utbetale eventuelle rettmessige krav.»

Se God kveld Norge på TV 2 lørdag klokka 21:40 eller når du vil på TV 2 Sumo (krever abonnement).