Mottok hemmelig informasjon om Benghazi-angrepet 

Flere hundre omstridte Clinton-eposter ble offentliggjort fredag kveld.

I januar 2014 måtte den tidligere utenriksministeren Hillary Clinton forklare seg i en senatshøring om Benghazi-angrepet. Foto: Saul Loeb/AFP/NTB scanpix
I januar 2014 måtte den tidligere utenriksministeren Hillary Clinton forklare seg i en senatshøring om Benghazi-angrepet. Foto: Saul Loeb/AFP/NTB scanpix

Et knippe omstridte eposter fra Hillary Clintons tid som utenriksminister i USA ble fredag offentliggjort.

Det vekket oppsikt i USA da det ble kjent at Clinton hadde brukt en privat epostadresse der hun selv hadde kontroll over serveren mens hun var utenriksminister i Barack Obamas regjering.

Clinton, som har kastet seg inn i kampen for å bli Demokratenes presidentkandidat i 2016, har siden oversendt 30.000 eposter fra denne perioden til Utenriksdepartementet. Nå er 296 av disse offentliggjort.

Fikk hemmelig Benghazi-info

Epostene omhandler et angrep på den amerikanske konsulatet i Benghazi i Libya i 2012, der den amerikanske ambassadøren Chris Stevens var blant de drepte. Clintons politiske motstandere i det republikanske partiet har rettet sterk kritikk mot regjeringens håndtering av angrepet.

Ifølge nyhetsbyrået AP og CBS News mottok Clinton minst én epost om Benghazi-angrepet som nå er stemplet «hemmelig» av FBI. Eposten handler ifølge nyhetsbyrået om pågripelser av mistenkte i Libya, men siden disse opplysningene ikke var hemmelige da eposten ble sendt, ble ikke loven brutt. 

Epostene som nå offentliggjøres, har tidligere vært gjennomgått av en kongresskomité som har gransket Benghazi-saken. Utenriksdepartementet skal gå gjennom alle Clintons 30.000 eposter, totalt 55.000 dokumentsider, og offentliggjøre dem i henhold til amerikanske offentlighetslover. (NTB/TV 2)

Mer innhold fra TV 2