SAMME IDRETTSLAG: En mann ble i fjor dømt for tre tilfeller av overgrep. Den dømte har tilknytning til samme idrettsforening som der den nå overgrepssiktede 30-åringen  (innfelt) i Tromsø trente aldersbestemte fotballag.
SAMME IDRETTSLAG: En mann ble i fjor dømt for tre tilfeller av overgrep. Den dømte har tilknytning til samme idrettsforening som der den nå overgrepssiktede 30-åringen  (innfelt) i Tromsø trente aldersbestemte fotballag.

– Overgrepssiktet ble anbefalt inn i idrettsforeningen av overgrepsdømt mann

TROMSØ (TV 2): Idrettsmiljøet i Tromsø er nå redde for om den overgrepssiktede 30–åringen kan ha utsatt barn for overgrep også i idrettslaget der han var trener. 

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

I fjor ble en mann dømt til fengsel for flere tilfeller av overgrep mot barn i Tromsø.

Mannen var aktiv i en idrettsforening i Tromsø. 30-åringen som nå er siktet for overgrep mot elleve barn i en barnehage, var trener for fotballag på aldersbestemte nivå i den samme foreningen fra 2009 til 2013. Dette bekreftes av tillitsvalgte i foreningen til TV 2.

Ifølge Nordlys var det den overgrepsdømte som anbefalte den nå siktede 30-åringen inn i idrettslaget. 

Ifølge det TV 2 kjenner til tok den nå overgrepssiktede mannen over samme aldersbestemte lag som den overgrepssiktede hadde trent.

Idrettslaget har gitt politiet opplysninger om når de forskjellige trenerne var inne, men ønsker ikke uttale seg om saken utover det.

Opererte alene

Politiet mener mannen som ble dømt i fjor, opererte alene.

– Det var ingen ting som tilsa at det var flere involverte i denne saken, sier politiadvokat, Elin Nordgård Strand til TV 2.

Politet startet sitt arbeid med saken mot slutten av 2013 og satte av store ressurser i saken, som ledet til dommen i fjor.

– Vi avhørte mange barn for å finne ut om flere var utsatt. Men vi fant ikke flere tilfeller enn det ble tatt ut tiltale for, sier Nordgård Strand.

Politiet som etterforsker den siktede 30-åringen vet om koplingen, men har ingen grunn til å tro at han samarbeidet med noen andre.

– Vi etterforsker bredt. Vi kan på nåværende tidspunkt ikke si noe om hvorvidt det har skjedd noe i idrettslaget, men vi kan heller ikke utelukke det, sier politiinspektør Einar Sparboe Lysnes i Troms politidistrikt. 

Han sier de nå kartlegger miljøer rundt mannen, og at idrettslaget vil bli noe av det de skal se nærmere på.

Også tillitsvalgte i det aktuelle idrettslaget bekrefeter at det så langt ikke ser ut til at det har skjedd noe i klubben, men at de samarbeider med politiet og har gitt dem forskjellig informasjon om personer som har vært innom klubben.

– Vi tar saken svært alvorlig. Mange foreldre i idrettslaget er veldig redde for at noe kan ha skjedd, sier den tillitsvalgte. 

Avhørte ikke 30-åringen

Politiet avhørte mange personer i saken i 2014, men ikke mannen som til nå er siktet for seksuelle overgrep mot elleve barn.

– Han hadde mange kontaktpunkter i barnehager, SFO og skoler, og hadde mange voksne og barn rundt seg. Vi avhørte flere av de, men den siktede i denne saken var ikke en av de, sier Nordgård Strand.

Torsdag ettermiddag holdt Troms idrettsforening og Troms fotballkrets et informasjonsmøte om overgrepssaken som har blitt avdekket de siste dagene.

– Som politiet var klare på onsdag, så har de ikke avdekket overgrep i den aktuelle fotballklubben, men de kommer til å fortsette etterforskningen, sa organisasjonssjef i Troms idrettskrets, Sylvia Ofstad på møtet.

– Dette har skapt en stor usikkerhet og redsel i idrettsforeningen, og vi gjør alt vi kan for å samarbeide med det aktuelle idrettslaget, sier hun.