Her hopper Kjartan (36) for kjærligheten med Kari Traa

 

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Fredag 19. juni gikk fristen ut for å sende inn frierbrev til årets bønder i Jakten på kjærligheten.

Mange som ikke tør

Kjartan Bergsvåg som er en av bøndene i programmet forteller at han har fått mange henvendelser fra kvinner som sier de ikke tør å være med i programmet. 

– Man blir kontaktet på Facebook. Det er spesielt av de som ikke tør å skrive brev, men som forsøker å gå «bakveien», forteller vossingen.

– Det er ikke så skummelt

Kjartan synes det er synd at nervene skal stå i veien for det som kanskje kan vise seg å bli den store kjærligheten i livet.

– De skal jo tenke på at alle vi bønder som er med er jo amatører vi også, og jeg tror at alle som er med kan skrive under på at det mye mindre skummelt enn det kan virke som, forteller Kjartan til TV 2.

Den som intet våger...

For å understreke poenget om at man må tørre å ta noen sjanser i livet, bestemte Kjartan seg for å gjøre nettopp det. Han skulle hoppe i fallskjerm for aller første gang. Med seg på laget fikk han sambygding og vennen Kari Traa som er en rutinert hopper.

SE HOPPET I VIDEOEN ØVERST

Så hvis Kjartan tør å hoppe i fallskjerm for kjærligheten, kanskje du også tør å sende inn et frierbrev? 

Det er bare de fire bøndene som mottar flest frierbrev som går videre til høstens program.

Her kan du se alle presentasjonene av årets bønder!

Er du av den ekstra romantiske sorten som liker å skrive brev, finner du postadressen nederst i saken.

Navn: Ole Kasper Næss
Alder: 42
Bosted: Løken, Akershus
Gårdsdrift: Hjort/korn/skog

Ole Kasper er en sjarmerende, ressurssterk og livsglad hjortefarmer fra Løken. Hans flotte hjortekjøtt leveres til ærverdige Strøm-Larsen i Oslo. I tillegg til Hjortefarmen driver også Ole Kasper med korn og skog og han jobber 50 prosent som ambulansesjåfør.

Egentlig ville Ole Kasper bli tømrer, men etter å ha vært involvert i en alvorlig trafikkulykke der han fikk oppleve den fantastiske innsatsen til ambulansepersonalet som var først på ulykkesstedet, bestemt Ole Kasper seg for at han ville bli ambulansesjåfør. Ole Kasper er veldig glad i å jakte med sine tre elghunder og han har eget slakteri på gården, der alt kjøttet blir bearbeidet. Her er det også plass til utvidet produksjon hvis en fremtidig kjæreste skulle ha en drøm om å starte med egne produkter.

Ole Kasper ser etter en jente som er positiv og glad og hun må gjerne ha barn, det synes Ole Kasper bare er hyggelig!

Navn: Ruben Tunestveit Kengakaran
Alder: 28 år
Bosted: Tunes i Arna
Gårdsdrift: Sau og storfe

Ruben er en sammensatt kar, som driver med sau og storfe på en idyllisk gård utenfor Bergen. I tillegg jobber han som kransjåfør.

Forholdet mellom Ruben og morfaren er usedvanlig nært, og i følge Ruben er det morfaren som har lært han alt han kan om gårdsdrift.
Ruben har tidligere spilt amerikansk fotball på kontrakt i Canada. Da han fikk tilbud om ny kontrakt takket han nei, fordi han hadde dårlig samvittighet ovenfor morfaren som stod alene med alt arbeidet hjemme.

Ruben er også opptatt av trening og mote. Såpass opptatt av trening, at han har bygget eget treningsstudio på låven.
Dette er en gutt som virkelig bryr seg om sine venner og sine nærmeste. Han viser også stor omsorg for de eldre i bygda, og hjelper til med innkjøp, snømåking og besøker dem på gamlehjem

Navn: Hans Petter Hestmo
Alder: 41 år
Bosted: Steinsdalen i Sør-Trøndelag
Gårdsdrift: Sau og ammekyr

Hans Petter er en humoristisk og fargerik bonde, med mange jern i i ilden. Han eier tre gårder som grenser mot hverandre, og har i dag cirka 150 sauer og noen ammekyr. I tillegg har Hans Petter eget begravelsesbyrå, med cirka 40-60 begravelser i året, en bedrift som har blitt drevet av familien hans gjennom mange år.

Hans Petter er også aktiv i lokalpolitikken, og er nå leder i kontrollvalget.
Lidenskapene hans er jakt, og fotballklubben Liverpool. Han vier også 5-6 uker i året til Forsvaret.
Hans Petter har et nært forhold til nevøen sin på 6 år, som i de siste årene har fått være med onkel på jakt. De tre gjeterhundene er også viktige skapninger i livet hans.

Navn: Else Marie Tveit Rødby
Alder: 33 år
Bosted: Hurum
Gårdsdrift: Korn og sauedrift

Else er en urban bondejente, utdannet jurist og odelsjente på Rødby gård på Hurum i Buskerud. På gården driver de med korn og sau, og Else er ikke redd for å trå til i fjøset eller bak rattet på traktoren, når det trengs.

Else utdannet seg som Jurist i Oslo, men flyttet tilbake til gården for tre år siden, og har drevet den sammen med faren frem til nå.

Vennene beskriver henne som ”knakandes” driftig, vakker, kreativ, sprudlende og veldig lettrørt. Hun er den eneste single i vennegjengen og synes selv det er på tide å få seg kjæreste.

Elses mann trenger ikke ha universitetsutdannelse som henne selv. Hun ønsker likevel å møte en mann med tæl, humor og initiativ, - og det er veldig fint hvis han deler hennes forkjærlighet for politikken . Else har selv vært aktiv for Senterpartiet i mange år.

Navn: Alf Bernhard Ouren
Alder: 39 år
Bosted: Redalen, Gjøvik
Gårdsdrift: Sauedrift

Alf bor på en velholdt gård i idylliske omgivelser i Redalen, med flott utsikt over Mjøsa. Her driver han med sauedrift, og jobber nattevakt som sykepleier ved siden av.
Alf er nesteldst av 6 søsken, og opplevde et stort tap som 13 åring da faren brått gikk bort.

Venner beskriver han som en jordnær mann med glimt i øye, ærlig og oppriktig. En stødig og trygg mann, som bryr seg og viser omsorg for medmenneskene rundt seg. Han er lett å snakke med, og har god humor.

Navn: Kjartan Bergsvåg
Alder: 36 år
Bosted: Voss
Gårdsdrift: Sau

Kjartan har en flott gård på Voss med sauedrift, og et sagbruk han selv har vært med å tegne og bygge opp. Kjartan er en ekte eventyrer, og er lidenskapelig opptatt av det han driver med. Han har gjennom livet brukt mye tid på reising og friluftsliv, og har flere ekspedisjoner bak seg, blant annet til Alaska og Canada.

Andre beskriver Kjartan som tøff, snill, mandig, omtenksom og langt ifra noe A4-menneske.
Kjartan har to døtre på 5 og 10 år.