REAGERER: Øyvind Alsaker reagerer kraftig på Sterling og agentens oppførsel. Foto: Scanpix/montasje
REAGERER: Øyvind Alsaker reagerer kraftig på Sterling og agentens oppførsel. Foto: Scanpix/montasje

Alsaker: – Den bitreste striden mellom spiller og klubb jeg kan huske

Premier League-kommentator Øyvind Alsaker mener Raheem Sterling og agenten driver et skittent spill.

Raheem Sterlings agent Aidy Ward sjokkerte torsdag hele balløya da han gikk til frontalangrep på spillerens klubb Liverpool.

Ward sa blant annet at Sterling ikke ville signere en ny kontrakt selv om 20-åringen ble tilbudt ni millioner kroner i ukelønn på Anfield, og beskrev Liverpool-legenden Jamie Carragher som «en idiot».

– Carragher er en idiot. Alle vet det. Den kritikken han har fått fra eksperter eller tidligere Liverpool-spillere betyr ingenting for oss. Det er ikke relevant, sa Aidy Ward ifølge London Evening Standard.

– Den bitreste striden jeg kan huske
Liverpool svarte på sjokkuttalelsene med å avlyse fredagens møte med Sterling og agent Ward.

Øyvind Alsaker har kommentert Premier League i 20 år. I likhet med med resten av fotball-England er han nærmest sjokkert over agentens uttalelser.

– De siste uttalelsene fra agenten gjør dette til den bitreste striden mellom en spiller og klubb jeg kan huske, fastslår Premier League-kommentatoren overfor TV 2 Sporten.

Han mener både Sterling og agenten driver en kampanje for å tvinge frem et salg allerede i sommer.

– Jeg leser det som et spill fra agenten med mål om drive Sterling vekk fra Liverpool. Han vil skape en så stor splid mellom klubb og spiller at et salg blir den eneste muligheten, konstaterer Alsaker.

– Driver et skittent spill
Alsaker reagerer spesielt på at Sterlings agent har valgt å gå så hardt ut mot Liverpool gjennom media.

– Det er ingen stjernespillere som på død og liv må bli værende i Liverpool, eller en annen klubb, for den saks skyld. Den lojaliteten finnes ikke lenger i internasjonal fotball. Men det som har vært så skittent i denne krangelen, er at alt er foregått gjennom media. Og det er jo agentens verk. Skittkasting i media tjener ingen, og derfor synes jeg hele denne prosessen er uverdig, sier han.

Den mangeårige Premier League-kommentatoren er imidlertid ikke sikker på at Sterling og agentens kampanje nødvendigvis ender med at unggutten blir solgt.

– Han spiller jo et høyt spill. Liverpool viste jo at de mente alvor da de beholdt Luis Súarez for to sesonger siden. Samtidig så skader jo uttalelsene fra agenten Sterlings omdømme. En agent skal være lojal mot sin spiller, men uttalelsene fra en agent er som regel sanksjonert av spilleren selv. Alle uttalelsene blir jo knyttet til Sterling, og det fremstår jo som en utakknemlig 20-åring som pisser på klubbens arbeidsforhold, mener Alsaker.

– Og det som blir spennende nå, er å se hvilke klubber som vil legge et bud på bordet for Sterling. Klubber som er interesserte følger nok med i media, og venter med et bud før Sterling og Liverpool har skilt lag offentlig. Etter det vil de nok legge inn et lavt bud i starten, og jeg er spent på hvor tøffe Liverpool vil være i en eventuell budrunde, fortsetter han.

Fornøyd med at Liverpool avlyste møte
Han er glad for at Liverpool avlyste fredagens møte med Sterling og 20-åringens representanter.

– Jeg liker at Liverpool står opp, og ikke lar seg herse med av en 20-åring og en agent. Det er en demonstrasjon av styrke. Klubben markerer her at det er uakseptabel oppførsel av spiller og agent. Spilleren er under kontrakt med Liverpool i to år til, og klubben trenger sånn sett ikke å foreta seg noe som helst, konkluderer kommentatoren.

– Hvordan tror du den mye omtalte «Sterling-sagaen» til slutt kommer til å ende?

– Han er fremdeles en attraktiv spiller, han er 20 år og i dagens fotball vil offensive spillere som skaper ubalanse hos motstanderne alltid være attraktive. Jeg mener at Sterling er verdt store penger, og det spennende å se hva en eventuell overgangssum blir her. Når klubb og spiller er på kollisjonskurs blir det alltid et høyt spill rundt overgangssummen, svarer Alsaker.