Skjellsordene haglet på RBK-trening

Selnæs om Hoftun: - Fotballforståelse som ei fjellgeit!

– Vi vet hva vi får når vi organiserer fotballturnering på trening, og vi vet hva vi får når Hoftun dømmer, gliser en fornøyd Kåre Ingebrigtsen etter dagens trening, som var av det intense slaget.

Se video øverst i saken!

Ole Selnæs gikk i tottene på dagens dommer, assistent-trener Erik Hoftun.

– Det er hans skyld at vi taper. Det er ikke noe tilbakespill, vi kontrer og scorer, men han sier det er tilbakespill. Så taper vi kampen 0-1, sier Selnæs engasjert, mens han rister på hodet, ser oppgitt bort på trener-trioen, og fortsetter:

– Fotballforståelse som ei fjellgeit. Håpløst.

Med vilje
– Vi prøver å skape høy intensitet og trøkk for å få det så virkelighetsnært kamp som mulig, og vi står jo og ler litt på sidelinja over hvor lett det er å trekke dem opp, sier Ingebrigtsen, og legger til at han synes det er helt innafor med knuffing og skjellsord på trening.

– Det er bra. Det er slik det skal være, og de har godt av det.

Stefan Strandberg var en av dem det kokte i topplokket på i formiddag. Da han ble taklet av Holmar Örn Eyjolfsson, svarte han med å dundre en ball inn i midtstopperkollegaen fra kloss hold.

– Det var en sen takling, og så koker det litt, og da plukker jeg opp ballen og toucher han litt i rumpa, sier Strandberg, vel vitende om at det er en kraftig underdrivelse av hvor hardt han egentlig sparket.

– Må mer til for at jeg skal få vondt, repliserer Eyjolfsson, og legger til at han er uenig i at han var for sein inn i taklingen.

Skal være slik
Begge de to midtstopperne er enige med treneren i at temperatur på trening er positivt, og konkluderer med at dagens trening var meget bra.

– Trenerne legger opp til at det skal bli tenning, og de dømmer til og med feil med vilje for å få oss forbannet, og det fungerer. Og det er fantastisk når vi får så mye engasjement og trøkk på trening, sier Strandberg.

– Er det rett og slett hemmeligheten for suksess?

– Det kan det fort være.

– Er tonen god nok mellom deg og Eyjolfsson til at dere kan spille sammen i midtforsvaret på mandag?

– Ja, vi gir hverandre en god klem etterpå, og er gode venner. Jeg tipper vi holder nullen på mandag, jeg, avslutter Strandberg.

Sælnes står over
Men det kan hende de to blir splittet. Ole Sælnes har fått tre gule kort i år. Når han nå må stå over, er et av Kåre Ingebrigtsens alternativer å flytte Strandberg opp sentralt på midten for å erstatte Sælnes.

– Vi kan bruke Mike Jensen, Liam Henderson eller Stefan sentralt, jeg har en plan, men forteller ikke den til omverdenen, sier Ingebrigtsen.

– Er det et problem at Sælnes må stå over?

– Ja, det er klart. Vi har snakket med ham om de gule kortene, og vi jobber med å få luket bort de som er unødvendige.

Selv om dagens trening ikke tyder på at krangling med dommeren er noe Sælnes helt har klart å legge av seg, er hovedtreneren fornøyd med fremgangen.

– Han har blitt langt bedre på det i kamp, avslutter Ingebrigtsen.

Rosenborg reiser mandag til Nadderud for toppkampen mot Stabæk i den 10. serierunden. Kampen ser du på C More Fotball kl. 18.00.