Rekordbeslag av narkotika i Oslo i år

– Det er brutale, eller eventyrlige, tall, sier leder for Seksjon for organisert kriminalitet i Oslopolitiet, Einar Aas. 

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Leder for Seksjon for organisert kriminalitet i Oslo, Einar Aas, forteller til TV 2 at de gjorde beslag på nærmere 35 kilo heroin og nærmere 15 kilo kokain i Oslo sentrum fra begynnelsen av februar og frem til påske.

– Det er brutale tall, eller eventyrlige tall, alt etter hvordan man ser det, i Oslo-målestokk eller i Norge-målestokk. Det viser bredden i kriminaliteten, sier Aas.

Han presiserer at beslagene ikke er endelig analysert, men det er altså snakk om et rekordbeslag og betydelige mengder narkotika som dermed er tatt vekk fra gata. 

– Dette er fordelt på fire-fem saker, og viser hva som er i omsetning i denne byen, sier han.

Danmark imponert over beslaget

Han kan ikke huske at det er gjort så store beslag av narkotika på så kort tid, og det har også imponert andre nordiske kolleger. 

– I møte med de danske kollegene så er også Københavnspolitiet enige i at dette er store beslag, selv i deres målestokk, sier Aas.

Politiet har lenge hatt fokus på kriminelle miljøer fra Vest-Balkan, og spesielt Albania. 

– Det sitter et visst persongalleri fengslet i disse sakene, men vi vil nødig gå inn på det, fordi det er saker som er under stadig etterforskning. 

– Er byen tømt for heroin nå?

– Det har ikke kommet meg for øre, og det har ikke vært noe tema hos oss, at verken markedet eller prisnivået er berørt, avslutter Aas.