Russlands MGP-artist måtte svare på spørsmål om homofiles rettigheter

Russiske Polina Gagarina (28) begynte å gråte på pressekonferansen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Tirsdag kveld stod 16 av Eurovision-artistene på scenen for å forsvare sin rett til en plass i lørdagens finale, deriblant Danmark og Finland, som begge røk ut.

Takknemlig

Bedre gikk det med russiske Polina Gagarina, som gikk videre i konkurransen sammen med Albania, Armenia, Romania, Ungarn, Hellas, Estland, Georgia, Belgia og Serbia.

– Det var fantastisk og jeg er takknemlig for den velkomsten jeg har fått. Alle sang med meg og det var sterkt, sa hun etter sin opptreden.

Kjærlighet

Under pressekonferansen spurte en tyrkisk journalist hva Gagarina mente om Russlands anti-homolover og hvorfor hun ikke sang om dette tema.

– Vel, jeg kan bare si at sangen jeg synger om er kjærlighet. Og det er er det vi snakker, alle snakker et språk når det handler om kjærlighet. Det er ingen forskjell på hvem du er, svarte en gråtkvalt Polina Gagarina på pressekonferansen.

Russland har også fått hard kritikk for sin rolle i krigen i Ukraina og for hvordan de ivaretar sin sine borgeres rettigheter. I fjor ble det buing da Aserbajdsjan delte ut 12 poeng til Russland.

Foreløpig har det gått bra for Polina Gagarina som unngikk buing under gårsdagens semifinale.