Jordbær og rabarbra Tiramisu

Italiener møter norske vårfristelser

Dette trenger du:

500 gram jordbær

Sukkerbrød

  • 2 egg
  • Like mye sukker som egg i antall dl.
  • Like mye finbakstmel som egg i antall dl.
  • ½ ts bakepulver

Mascarponekrem

  • 250 g mascarponeost
  • 2 eggeplommer
  • 2 ss portvin eller marsala
  • 1 ss sitronsaft
  • 2 eggehviter
  • 75 g melis
  • 1 ss kakao

 Rabarbrakraft/suppe

  • 150 g rabarbra
  • 2,5 dl vann
  • ½ dl sukker
  • ½ vaniljestang
  • 1 stk kanelstang

Slik gjør du:

Sukkerbrød
Knekk eggene og mål dem opp i et desilitermål.
Hell dem i en piskebolle.
Mål opp like mye sukker som egg i antall desiliter.
Pisk til eggedosis.
Mål opp like mye finbakstmel i antall desiliter som egg og sikt melet i eggedosisen sammen med bakepulver.
Vend melet forsiktig inn i eggedosisen.
Pensle et bakepapir med olje.
Legg på sukkerbrødmassen og smør utover i en cm tykkelse.
Stek i ovn 190 grader i 5 minutter. Avkjøl.

Mascarponekrem
Start med å lage mascarponekremen.
Ha osten i en arbeidsbolle sammen med eggeplommer, portvin og sitronsaft.
Rør sammen til en jevn masse.
Stivpisk eggehvite sammen med melis til marengs og bland i ostekremen.

Rabarbrakraft/suppe
Vask rabarbraen og kutt den i biter.
Ha de i en kjele sammen med vann, sukker, delt og utskrapet vaniljestang og kanelstang. Kok opp og la suppen småkoke i 15 minutter.
Sil suppen og sett den til avkjøling i kjøleskapet

Montering
I en glassbolle legges et lag med sukkerbrød som dynkes med rabarbrakraft, så noen skiver jordbær, mascarponekrem og dryss med kakao.
Gjør dette to ganger og pynt toppen av bollen med halve jordbær.
Settes kaldt og serveres etter et par timer.