MÅ REISE HJEM: Danmarks Anti Social Media tapte i semifinalen tirsdag kveld, og vil ikke delta i finalen på lørdag.  (AP Photo/Ronald Zak)
MÅ REISE HJEM: Danmarks Anti Social Media tapte i semifinalen tirsdag kveld, og vil ikke delta i finalen på lørdag.  (AP Photo/Ronald Zak)

Danskene knust etter MGP-floppen: – Vi begriper det ikke

Å ikke gå videre til finalen var et hardt nederlag for landet som er vant til topp-plasseringer i Eurovision Song Contest.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Til tross for brede smil og flørting med kamera, lyktes ikke Danmarks bidrag, Anti Social Media, å gå videre til finalen i Eurovision Song Contest tirsdag.

– Det var en semifinale med mange østeuropeiske land. Kanskje passer vi bare ikke inn i dette konseptet, sa en skuffet forsanger, Philip Thornhill, til Ekstra Bladet.

– Øst-Europa må ha en dårlig musikksmak, sier bassist David Rønne Vang.

Skuffet TV-sjef

De var med i første semifinale tirsdag, der Albania, Armenia, Russland, Romania, Ungarn, Hellas, Estland, Georgia, Serbia og Belgia gikk videre.

Det er første gang Danmark ikke går videre til semifinalen siden 2007. Landet er vant til gode plasseringer i musikk-konkurransen, og vant senest i 2013 med Emmelie de Forests «Only Teardrops». De har også vunnet to ganger før, og fått hele syv topp tre-plasseringer.

GUTTEBAND PÅ SCENEN: Europa ble ikke imponert over det danske bandet i tirsdagens Anti Social Media. AFP PHOTO / DIETER NAGL
GUTTEBAND PÅ SCENEN: Europa ble ikke imponert over det danske bandet i tirsdagens Anti Social Media. AFP PHOTO / DIETER NAGL

– Jeg forstår ikke hvorfor Danmark er ute av Eurovision. Jeg synes at guttene gjorde det fullstendig forrykende. Jeg begriper ikke hvorfor det ikke gikk rett hjem i stuene hos seerne rundt om i Europa, sier underholdningssjef i den danske tv-kanalen DR, Jan Lagermand Lundme til Ekstra Bladet.

Mener de burde gått videre

Den norske MGP-kommentatoren Jostein Pedersen sier til TV 2 at han synes Danmark hadde fortjent å gå videre.

– Det var en veldig fengende låt med 60-tallsstil, et ungt og friskt bidrag. Likevel kan mye tyde på at opptredenen var for gammeldags til å nå opp i denne konkurransen. I tillegg hadde de få naboland til å stemme på seg i semifinalen, siden både Norge og Sverige skal være med i torsdagens semifinale, sier Pedersen.

Både bookmarkerne og fansen var i tvil om Danmark i det hele tatt ville komme seg videre gjennom semifinalen.

DRs Melodi Grand Prix-ekspert Ole Tøpholm mener at Danmarks sjanser til å vinne med et band på scenen var små.

– Mange synes det er kjedelig å se et band på scenen. Det må liksom skje noe mer, sier han til danske Politiken.

Sist gang noen vant med et band på scenen, var i 1997 da britiske Katrina and the Waves tok seieren.

Svenskene er ikke imponert

Svenskene, som er favoritter til å vinne lørdagens finale, er ikke imponert over nabolandet:

– Skjerp dere, Danmark, dette var elendig, skriver svenske Markus Larsson i Aftonbladet.

Også finske Pertti Kurikan Nimipäivät må pakke kofferten etter nederlag i tirsdagens semifinale, noe som betyr at Norden foreløpig stiller svakt i lørdagens finale.

Torsdag sendes andre semifinale, og da vil det avgjøres om norske Mørland og Debrah Scarlett og svenske Måns Zelmerlöw går videre.