Han er sesongens verste grisespiller

Sunderlands Lee Cattermole har sanket 14 gule kort så langt denne sesongen.  

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se Arsenal - Sunderland onsdag klokken 20.45 på TV 2 Sport Premium og tv2sumo.no.

Foran onsdagens møte med Arsenal på Emirates står 27-åringen bokført med 14 gule kort på 25 kamper denne sesongen. 

– En ekstrem statistikk
– Det er en ganske ekstrem statistikk. Han har en kompromissløs og uvøren stil. Han legger ingenting i mellom i taklingene, sier TV 2s Premier League-kommentator Kasper Wikestad.

16. mai fikk han sitt foreløpig siste gule kort mot Leicester på Stadium of Light.  Dermed tangerte han Premier League-rekorden for flest gule kort i én og samme sesong. En rekord han deler med Cheik Tiote og Mark Hughes.

Dersom midtbanespilleren plukker opp et nytt kort enten i løpet av onsdagens kamp mot Arsenal eller mot Chelsea siste serierunde søndag setter han ny Premier League-rekord. I tillegg må han sone de første kampene neste sesong.

Wikestad mener det er et stort tap for Sunderland at de har måttet klare seg uten midtbanespilleren så mange kamper denne sesongen. 

– Han er jo en ekstremt viktig spiller for laget. Jeg vil påstå at han kanskje er Sunderlands viktigste spiller. I hvert fall i den situasjonen de er i nå. Derfor vil det være kjedelig for dem om han får kort onsdag og må stå over den siste kampen mot Chelsea, sier han. 

Barry synder mest
Cattermole har to kort mer enn nestemann på listen, Newcastles Jack Colback. Colback har 12. Joey Barton og Cesc Fàbregas deler foreløpig tredjeplassen med elleve gule.

Det er imidlertid ikke Cattermole som har fått flest gule kort i Premier League-historien. Den listen toppes av Evertons Gareth Barry. Til sammen har han havnet i dommerens bok 106 ganger. Denne sesongen har han sanket  10 gule, noe som gir ham «bare» en femteplass på listen.  

I DOMMERNES SØKELYS: Lee Cattermole i disputt med en dommer.
I DOMMERNES SØKELYS: Lee Cattermole i disputt med en dommer.

Tror på Sunderland
Sunderland ligger på 16.plass på tabellen med 37 poeng før møtene med Arsenal og Chelsea.  Wikestad mener det er fullt mulig for Sunderland å beholde plassen i Premier League. 

– Ja. Det tror jeg. Jeg tror ikke både Hull og Newcastle tar de nødvendige poengene de trenger. Men så har jeg tatt feil før, sier TV 2s kommentator.