LAGKAMERATER: Cristiano Ronaldo og Martin Ødegaard. FOTO: NTB Scanpix (montasje)
LAGKAMERATER: Cristiano Ronaldo og Martin Ødegaard. FOTO: NTB Scanpix (montasje)

Ronaldo: – En dag kan Ødegaard bli min avløser

Cristiano Ronaldo roser Martin Ødegaard i ny bok.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

– Det er verdifullt for ham at han er kommet hit i en så ung alder. En dag kan han bli min avløser. Han har et kjempestort potensial.

Sitatet kommer fra Cristiano Ronaldo og omhandler det norske stortalentet Martin Ødegaard.

Verdensstjernen ytrer ordene i en ny bok fra den danske journalisten Michael Qureshi, som er den første boken om det unge norske fotballfenomenet.

BOKENS FREMSIDE: Slik  blir den første boken om Martin Ødegaard seende ut. FOTO: PUBLICOM.
BOKENS FREMSIDE: Slik  blir den første boken om Martin Ødegaard seende ut. FOTO: PUBLICOM.

Det var VG som omtalte saken først.

– Største fenomenet i norsk historie

Boken kommer ut på det norske forlaget Publicom, og lanseres 1. eller 2. juni. I flere nettbokhandler er boken mulig å forhåndsbestille.

– Martin Ødegaard er det største fenomenet i moderne norsk historie. Det er fascinerende hvordan interessen for en norsk 16-åring har bredd om seg i Norge og verden. Vi har laget en positiv bok om det eventyret, sier forlegger Kjetil Kristoffersen i Publicom til TV 2.

Han lover en bok som både omhandler Ødegaards oppvekst og fremvekst og om hva hans nye lagkamerater syns om talentet.

Forfatteren har bodd i Madrid og jobbet tett med Real Madrid i en årrekke. Han er blant journalistene som kjenner klubben best, og har intervjuet Ronaldo en rekke ganger.

– Vi visste at Michael var den som hadde best kunnskap om Real Madrid-miljøet i Skandinavia. Derfor valgte vi å bruke ham til boken, sier Kristoffersen.

Boken kommer ikke ut i samarbeid med Martin Ødegaards familie.

Kan få debuten

Martin Ødegaard gikk til Real Madrid i januar etter en lang saga der han besøkte en lang rekke av Europas største klubber før valget falt på hovedstadsklubben fra Spania.

I mellomtiden er Ødegaard blitt allemannseie og et fenomen hvis bevegelser blir omtalt i alle verdensmedier.

Akkurat nå er det største spenningsmomentet om 16-åringen blir tidenes yngste Real Madrid-spiller når Real Madrid møter Getafe i en relativt betydningsløs kamp i sesongavslutningen av La Liga.

 – Spanske klubber, og spesielt Real Madrid og Barcelona, har for vane å gi unge spillere sjansen i de siste kampene dersom tabellsituasjonen er avklart, sa La Liga-ekspert og C More-kommentator Petter Veland til TV 2.

Han er likevel ikke sikker på om Ødegaard er blant spillerne som vil få spilletid mot Getafe.

– Det eneste jeg kan si med sikkerhet er at sjansen for at han får debuten er betydelig større nå som kampen om ligagullet er avgjort. Men om sjansen øker fra tre til fem prosent eller fra 30 til 50 prosent, er egentlig umulig å si på det nåværende tidspunkt.

Ifølge AS er Martin Ødegaard en av Real Madrid Castilla-spillerne som er høyaktuelle for å få prøve seg i sesongavslutningen.