GRUNN TIL Å JUBLE: PSG betaler sine stjerner de høyeste snittlønningene per år i verden av samtlige idretter. Her jubler PSG-stjernene etter å ha sikret seg det franske seriemesterskapet 16. mai. AFP PHOTO / PASCAL GUYOT
GRUNN TIL Å JUBLE: PSG betaler sine stjerner de høyeste snittlønningene per år i verden av samtlige idretter. Her jubler PSG-stjernene etter å ha sikret seg det franske seriemesterskapet 16. mai. AFP PHOTO / PASCAL GUYOT

Denne klubben betaler sine stjerner best i verden

Europeiske fotballklubber betaler sine utøvere de høyeste lønningene i snitt av alle idretter i verden.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det viser en rapport utarbeidet av Sporting Intelligence i samarbeid med amerikanske ESPN.

Hele åtte av de ti klubbene som betaler sine stjerner høyest snittlønn i året, er fotballklubber.

To MLB-klubber på topp ti-listen
Kun de to amerikanske Major League Baseball (MLB)-klubbene Los Angeles Dodgers og New York Yankees fikk en plass på topp ti-listen og klarer å konkurrere med fotballklubbene når det gjelder spillerlønninger.

Best lønn av alle betaler den Qatar-eide franske fotballklubben Paris St. Germain. Zlatan Ibrahimovics arbeidsgiver betaler sine stjerner en snittlønn på massive 68,86 millioner norske kroner, viser Sporting Intelligence og ESPNs oversikt.

Dermed har PSG, som eies av Qatar Sport Investment, som igjen eies av Qatars myndigheter og Qatars olympiske komité, overtatt førsteplassen fra Manchester City.

Manchester City falt til tredjeplass
Den engelske Premier League-klubben Manchester City toppet oversikten i 2014 med en snittlønn på 61 millioner kroner. På årets oversikt har Manchester City falt til tredjeplass, selv om troppens snittlønn har økt til 65 millioner årlige kroner.

Det er imidlertid bare én million mindre enn det Real Madrid, som ligger på andreplass på listen, betaler i snittlønn til Cristiano Ronaldo og sitt øvrige snittgalleri.

Den spanske storklubben Real Madrid ligger på andreplass på listen bak PSG med en et snitt på 66 millioner kroner i årslønn.

Chelsea på åttendeplass
Årets La Liga-mester Barcelona havner på fjerdeplass på oversikten med en snittlønn på 61,4 millioner kroner.

MLB-klubben Los Angeles Dodgers kaprer femteplassen med 60,6 mill. kroner i snittlønn. Premier League-giganten Manchester United utbetaler 60 millioner kroner i snitt per spiller, noe som gir en femteplass på oversikten.

De nybakte Premier League-mesterne Chelsea havner på en åttendeplass med 56,8 millioner kroner i snittlønn per stjerne på Stamford Bridge.

Disse klubbene betaler de høyeste snittlønningene:

1): Paris St. Germain, Ligue 1, 68,86 millioner kroner per spiller per år
2): Real Madrid, La Liga, 66 millioner kroner
3): Manchester City, Premier League, 65 millioner kroner
4): Barcelona, La Liga, 61,4 millioner kroner
5): Los Angeles Dodgers, MLB, 60,6 millioner kroner
6): Manchester United, Premier League, 60 millioner kroner
7): Bayern München, Bundesliga, 58,3 millioner kroner
8): Chelsea, Premier League, 56,8 millioner kroner
9): New York Yankees, MLB, 55,3 millioner kroner
10): Arsenal, Premier League, 53 millioner kroner