Sunderland reddet plassen etter nervedrama mot Arsenal

Sunderland parkerte bussen og sikret seg uavgjort mot Arsenal.

Arsenal - Sunderland 0-0:

Sunderland kan juble for fornyet Premier League-kontrakt etter å ha sikret seg 0-0 mot Arsenal på Emirates.

Det ene men – særdeles viktige poenget – gjør nemlig at Dick Advocaats menn ikke lenger risikerer å rykke ned fra Englands øverste divisjon.

– Det er rett og slett fantastisk. Jeg så en promo på Sky Sports før kampen, der det handlet om å overleve. Så kom jeg på at vi var involvert. Manageren har kommet inn og vært briljant, oppsummerte Sunderlands John O'Shea etter kampen.

– Da dommeren blåste av kampen kan du bare tenke deg hva vi følte. Nedrykksstriden har virkelig vært fryktelig å oppleve for oss, sa Sunderlands Jermain Defoe.

Etter at plassen var reddet tok manager Dick Advocaat til tårene.

– For klubben var det utrolig viktig at vi holdt oss oppe. Laget har jobbet knallhardt både på trening og i kamper. Vi hadde tre hundreprosentsjanser til å score i andreomgang, selv om Arsenal var best. Men vi var utrolig godt organisert, og det var utrolig fortjent at vi beholdt plassen, sa Sunderlands manager etter kampslutt.

– Enorme følelser i sving
TV 2-kommentator Kasper Wikestad ble rørt av jubelscene ved kampslutt.

– Sunderland jublet og det var noen enorme følelser i sving. Sunderland spiller i Premier League i sesongen 2015/2015. En heltemodig innsats på Emirates sikret ny kontrakt. Nå trenger ikke klubben lenger å bite negler og gå flere dager i frykt for Championship, oppsummerte TV 2-kommentator Kasper Wikestad.

– Men det var nesten et lite under at Arsenal ikke klarte å score. Sunderland ofret seg i alle dueller og alt det var mulig å ofre seg i, og kriget seg til ny kontrakt, mente fotballekspert Arne Sandstø.

Etter en målløs førsteomgang, var Arsenal svært nære scoring ved flere anledninger etter sidebyttet.

Sunderland-spiller kunne blitt syndebukk
Men verken Alexis Sanchez,  Olivier Giroud, eller Mesut Özil lyktes med å omsette noen av sine gigantsjanser til scoring.

Sunderlands Billy Jones kunne blitt syndebukk da han var nær ved å score selvmål 15 minutter før slutt. Heldigvis for Jones og Sunderland traff Jones' heading stolpen.

– Sunderland-bussen var parkert og hindret alle forsøk. Du kan jo si hva du vil om at Arsenal ikke klarte å score, men det var en kjempeprestasjon av Sunderland å hindre scoring etter den massive dominansen av Arsenal, mente TV 2-kommentator Kasper Wikestad.

Med 0-0 misbrukte Arsenal muligheten til å kunne snyte Manchester City for andreplassen på tabellen denne sesongen. 

– Sunderland spilte gå-fotball
Arsenal skapte de største sjansene i første omgang, men et kompakt Sunderland-forsvar hindret hjemmelaget scoringer på Emirates de første 45 minuttene.

Arsenal noterte seg for elleve avslutninger før hvilen, mens gjestene kun hadde ett skudd på mål.

TV 2-kommentator ble skuffet over Sunderlands angrepsspill.

– Da Sunderland fikk kontringsmuligheter, var det i gå-tempo av spillerne. De utnyttet det ikke i det hele tatt, oppsummerte TV 2-kommentator Kasper Wikestad

– Men ved 0-0 etter 90 minutter vil nok Sunderland være i ekstase, sa kommentatoren - vel vitende om at Sunderland da ville redde plassen.

Slik startet Arsenal og Sunderland:

Arsenal: Ospina; Bellerín, Mertesacker, Koscielny, Gibbs; Ramsey, Wilshere; Cazorla, Özil, Sanchez; Giroud.

Sunderland: Pantilimon; Jones, O'Shea, Coates, van Aanholt; Larsson, Cattermole; Johnson, Defoe, Wickham; Graham.