CHELSEA-AKTUELL: Zlatan Ibrahimovic kan havne i Chelsea neste sesong.   REUTERS/Gonzalo Fuentes
CHELSEA-AKTUELL: Zlatan Ibrahimovic kan havne i Chelsea neste sesong.   REUTERS/Gonzalo Fuentes

Fotballryktene:
– Zlatan og Robben på vei til Premier League

Og kampen om Raheem Sterling er i gang.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Om seks dager åpner «Silly Season» offisielt.

Da er denne sesongen over, og alle øyne rettes mot den neste.

Da skal tropper rehabiliteres og gjøres konkurransedyktig for neste sesongs utfordringer.

Men klubbenes speidere har allerede opparbeidet seg platinakort hos de fleste flyselskap. Og nå er det forhandlerne som skal ut på tur. Sommeren er tiden for menneskehandel i stor stil. Nå skal det kjøpes spillere.

Liverpool har ikke planer om å la Raheem Sterling forlate Anfield til sommeren, selv om 20-åringen ønsker seg til en klubb som kan vinne noe. Men nå er jakten på den engelske landslagsspilleren for alvor i gang. Manchester City vil tilby ham det dobbelte av det Liverpool har tilbudt ham i lønn, skriver Daily Express. Og de vil også friste de røde med nærmere en halv milliard i overgangssum også.

Ryktene om Sterlings forestående skilsmisse med Liverpool har nådd Tyskland også. Og da er selvsagt Bayern München interessert. Ifølge Bild vil de melde sin interesse dersom Sterling gjør ønsket sitt om spill i en toppklubb formelt.

Chelsea vil selvsagt også være med. Men Roman Abramovitsj har skrudd ned trykket på pengekranen. Derfor må Jose Mourinho selge unna litt før han får lov til å bruke store summer på Sterling. Nå kan Daily Star melde at Mourinho har satt «til salgs» på to karer, som kan finansiere et kjøp av Liverpool-spilleren dersom de blir solgt. Juan Cuadrado kom fra Fiorentina i januar, men etter bare tre kamper fra start, kan Chelsea-tilværelsen bli kortvarig for colombianeren. For nå kan han fort følge Oscar ut stadionporten på Stamford Bridge.

Men det er kanskje flere grunner til at Mourinho må selge for å kjøpe. For ifølge Tutto Mercato Web så kan Zlatan Ibrahimovic også være på vei til Chelsea. Den svenske superstjernen har ett år igjen av kontrakten sin med Paris Saint-Germain og har gitt ganske klart uttrykk for at Frankrike ikke fortjener ham, så hvem vet? Kanskje han blir å se i kongeblått til høsten?

En som ser ut til å være på vei bort fra Chelsea er Petr Cech. Daily Mail kan nå fortelle at Arsenal nå har åpnet forhandlinger med Chelsea for å komme frem til en overgangssum som begge klubber kan leve med. Gunners-ledelsen har allerede vært i kontakt med Cechs agenter for å sjekke ut om han er interessert i å spille for dem.

Er en spiller først blitt koblet til en klubb, så skal det litt til før ryktet forsvinner. Og det dukker fort opp igjen hvis spilleren er på flyttefot. Arsenal viste interesse for franskmannen Yoann Gourcuff da han slo gjennom for Rennes for rundt ti år siden. Men den gangen dro han til Milan. Nå er den skadeforfulgte 28-åringen ledig på markedet. Etter bare åtte kamper fra start denne sesongen, har Lyon-ledelsen kommet frem til at det ikke er verdt pengene å gi ham en ny kontrakt. Og da mener selvsagt Metro at Gourcuff er høyaktuell for Arsenal igjen. Men det er jo slett ikke umulig at Arsene Wenger er litt nostalgisk og husker hvilket talent Gourcuff var for ti år siden, og henter ham nå som han får ham gratis.

Wenger kunne på tirsdagens pressekonferanse fortelle at Francis Coquelin har spilt som en 450 millioners-spiller denne våren. Men ifølge The Guardian er ikke Gunners-sjefen overbevist om at franskmannen vil gjøre det til evig tid. For avisen hevder at Arsenal fortsatt er på utkikk etter en ny defensiv midtbanemann, uten å nevne navn på aktuelle kandidater.

Søndag spiller trolig Yaya Toure sin siste kamp for Manchester City. Alt tyder på at ivorianeren kommer til å tvinge frem en overgang i sommer. Og ifølge den italienske overgangsguruen Gianluca di Marzio så blir Inter midtbanespillerens nye klubb. Det eneste som gjenstår å bli enig om er lengden på kontrakten. Inter har tilbudt ham en treårskontrakt, men 32-åringen ønsker fem år.

Manchester City har innsett at de er for avhengig av Sergio Agüero på topp. Derfor ønsker de å knytte til seg en ny toppspiss i sommer. Og det kan bli Lyons toppscorer Alexandre Lacazette. For Lyon-president Jean-Michel Aulas er plutselig ikke like sikker på at 23-åringen blir værende i klubben. Manchester Evening News skriver at Lyon-lederen nå innrømmer at han ikke vet om spissen spiller for Lyon neste sesong.

En annen som kan bidra offensivt for The Citizens er Arjen Robben. Tutto Mercato Web skriver at de lyseblå er i ferd med å tilby Bayern München nærmere 300 millioner kroner for den 31 år gamle nederlenderen.

I skyggen av Louis van Gaals flammende taler om kvinnelige saxofonister, så fikk David de Gea prisen som årets spiller i Manchester United. Og det kan ha vært det siste spanjolene gjorde for klubben. For det meste tyder på at han neste sesong kjemper om Champions League-trofeet med Real Madrid. Nå skriver Daily Mirror at van Gaal ønsker å hente den nederlandske VM-keeperen Jasper Cillessen som erstatter. Mannen van Gaal ikke syntes var god nok til å stå i mål på straffer mot Costa Rica.

Manchester United ønsker å hente Felipe Anderson fra Lazio, men en forutsetning er at van Gaal klarer å kvitte seg med Angel di Maria. Ifølge Metro skal United være villig til å bla opp nærmere en halv milliard kroner for 22-åringen.

En som kan være på vei bort fra Old Trafford er Jonny Evans. Midtstopperen er ikke van Gaals førstevalg. Og dersom det kommer en ny midtstopper inn i sommer, så kan det bli enda mindre spilletid på nordiren. Og hva er vel mer naturlig for en Manchester United-reserve enn å dra til Everton? Daily Mirror skriver at 27-åringen fort kan følge i fotsporene til Phil NevilleDarron Gibson og Tim Howard.

Agenten til Robin van Persie skal være observert i Italia. Nederlenderen kan komme til å forlate Manchester United til sommeren, og Tutto Mercato Web spekulerer i at agenten skal i møte med Juventus og Roma.

Aston Villa har sikret seg en ny sesong i Premier League. Og med Christian Benteke jaget vilt av toppklubbene, så er de på jakt etter en ny måljeger. Daily Star skriver at Villa nå kaster seg inn i kampen om Charlie Austin

Tottenham ser ut til å ha gjort sommerens første handel. For på Dnepros hjemmesider kan man nå lese at kantspilleren Jevgen Konopljanka er på vei til Spurs. Alt skal ikke være helt klart, men i løpet av noen dager vil trolig 25-åringen bli presentert for de liljehvite.

Der kan han bli lagkompis med Ezequiel Lavezzi. Ifølge Tutto Mercato Web nærmer Spurs seg en overgang for argentineren også. En overgangssum på rundt 100 millioner kroner vil gjøre angriperen til Tottenham-spiller.