Svenske Måns (28) er storfavoritt til å vinne Eurovision-finalen

Alle sa at det ikke kom til å gå, men Måns Zelmerlöw nektet å gi opp.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Tirsdag er det klart for den aller første semifinalen i Eurovision Song Contest i Wien, hvor 16 land, deriblant Danmark og Finland, skal bli til ti.

Mest spennende for Norge blir det på torsdag, da både Norge og Sverige skal ut i andre semifinale og kjempe om de ti neste finaleplassene. Det er heller ikke før da Norge har lov til å stemme.

– Handler om liv og død

En som er svært spent nå som Eurovision-sirkuset straks går i gang, er svenske Måns Zelmerlöw (28). Med sin superhit «Heroes», ligger han nemlig helt på topp på de internasjonale bettinglistene over hvem som vil vinne.

Selv synes han favoritt-stempelet er skummelt å ha.

– Jeg forsøker å tenke minst mulig på det. Jeg fungerer ikke så bra under favoritt-press. Jeg skal bare ta det rolig og gjøre det jeg kan. Men det er gøy også, jeg vet at det blir mer interesse dersom man er en av favorittene, forteller han når TV 2 møter han på Tjuvholmen i Oslo.

LADER OPP TIL FINALEN: Måns Zelmerlöw spiser is på Aker Brygge i Oslo. Han var i Norge for å sanke stemmer i forkant av semifinalene. Foto: Margrethe Miljeteig / TV 2
LADER OPP TIL FINALEN: Måns Zelmerlöw spiser is på Aker Brygge i Oslo. Han var i Norge for å sanke stemmer i forkant av semifinalene. Foto: Margrethe Miljeteig / TV 2

– Jeg er dessuten et konkurransemenneske, så det kommer til å kjennes ut som om det er på liv og død.

Ville tilbake til musikken

Det er ti år siden Måns Zelmerlöw slo igjennom i Idol i Sverige, og han har vært med i svenske Melodifestivalen flere ganger. Etter hvert har han bygget seg opp en solid programlederkarrière, blant annet i Allsang på Skansen.

Denne låta er hans forsøk på å komme tilbake til artistlivet – og det var det mange som ikke hadde noen tro på at han ville klare.

– Alle sa til meg at det ikke kom til å gå. De syntes jeg heller skulle satse på programlederrollene. Men jeg bestemte meg for at det var dette hjertet mitt ville, og dette er mitt store comeback i Melodifestivalen. Sangen betyr veldig mye for meg, og jeg viser at jeg kan være artist, forteller Zelmerlöw. 

Hør vinnerfavoritten i videoen øverst i saken!

VAR MED I IDOL: For Måns Zelmerlöw ble det en femteplass i Idol i 2005. Foto: Stella Pictures
VAR MED I IDOL: For Måns Zelmerlöw ble det en femteplass i Idol i 2005. Foto: Stella Pictures

Handler om da han ble mobbet som barn

Sangen handler om da Zelmerlöw var liten og ble mobbet av de andre guttene helt til en ny gutt startet i klassen. 

– Han så meg, løftet meg opp og gjorde meg sterkere. Sangen handler om at alle kan være en helt, følge sitt hjerte og hjelpe de rundt en, sier Zelmerlöw. 

Nå er det viktig for Zelmerlöw å sanke stemmer fra Norge, og han tror også at Norges duo, Mørland og Debrah Scarlett, vil få mange stemmer fra Sverige. 

– Norge har en låt som Sverige vil stemme på og som passer oss bra. Den er pent skrevet og fint framført. Og så håper jeg Norge vil stemme på meg, smiler 28-åringen.

Og hvis han vinner lover han storslått fest.

– Det hadde vært helt sykt. Da skulle jeg festet en hel uke etterpå! sier han.