ADVARER FORELDRE OG AGENTER: Jose Mourinho mener unge spillere som Ruben Loftus Cheek fort kan få et feil selvbilde av det foreldre og agenter forteller dem. Reuters / Eddie Keogh
Livepic
ADVARER FORELDRE OG AGENTER: Jose Mourinho mener unge spillere som Ruben Loftus Cheek fort kan få et feil selvbilde av det foreldre og agenter forteller dem. Reuters / Eddie Keogh Livepic

Mourinho mener foreldre og agenter ødelegger Chelsea-talentenes karrierer

Men i kveld får flere av dem sjansen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se WBA-Chelsea på TV 2 Sport Premium og TV 2 Sumo klokken 21.00

Ruben Loftus-Cheek (19) fikk sin Chelsea-debut fra start mot Liverpool for en drøy uke siden. I kveldens kamp kan flere Chelsea-unggutter få sjansen. José Mourinho bekrefter at han får en ny sjanse i kveldens kamp mot WBA. Da vil også Izzy Brown (18) og Nathan Ake (20) få muligheten til å vise seg frem.

Mourinho er ikke kjent for å være en manager som roterer for mye på laget underveis i sesongen. Chelsea er faktisk den klubben som har brukt færrest spillere i Premier League denne sesongen.

Portugiseren sier han er klar for å bruke flere egenproduserte spillere fremover, men det er ikke bare problemfritt.

– Hva det vanskeligste med å få en tenåring til å slå gjennom? I moderne fotball er det guttens agent og foreldre, sier Mourinho ifølge Daily Mail.

– Når spillerne nesten er på nivået og i ferd med å ta nivået, tror foreldrene og agenten at han er der. De får spillerne til å tro at de er på nivået når de ennå ikke har kommet dit. De tenker på penger før penger før karrieren har startet, og alt blir veldig forvirrende, sier Mourinho.

Presset fra omgivelsene kan fort gå til hodet på spillerne, mener Chelsea-manageren. I stedet vil han gi ungguttene tid til å bli en del av førstelagstroppen. 

– Det hjelper ikke spillerne våre. De trenger stabilitet. Bare se for dere at Rubens agent og foreldre prøver å få oss til å sende ham på lån. Det er ikke det han trenger. Han trenger stabilitet. Han spilte mot Liverpool, og han kommer til å spille mot WBA. Han starter neste sesong hos oss og er stabil fordi han er en del av troppen, sier Mourinho.