TAKKET FANSEN: Var det siste gang David de Gea takket fansen på Old Trafford da han gikk av banen mot Arsenal? Foto: Reuters / Phil Noble
Livepic
TAKKET FANSEN: Var det siste gang David de Gea takket fansen på Old Trafford da han gikk av banen mot Arsenal? Foto: Reuters / Phil Noble Livepic

Fotballryktene:
– De Gea kan få følge fra Manchester United til Real Madrid

Og Petr Cech er 99 prosent sikker på hvor han spiller neste sesong.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det er mandag og en ny uke står for døren. En ny uke, full av nye muligheter og nye rykter.

Snart er det slutt på alt av aktiv ball i store deler av Europa, og mens vi trøster oss med tippeligakamper, så kan ryktebørsen holde fotballen varm også andre steder.

Det er nå 44 dager igjen til klubbene fritt kan kjøpe det de vil ha av nye stjerner. Og i tiden fremover vil flere og flere sommerkjøp bli avslørt.

For nå har speiderne gjort jobben sin, og forhandlerne har tatt over.

Lørdag hevdet Marca at David de Gea var enig med Real Madrid om sin personlige kontrakt, og alt avhenger nå av om de kongelige fra den spanske hovedstaden kommer til enighet med Manchester United om en overgangssum. Arsenal-fansen sang «He's off to Madrid» da de Gea gikk skadet av banen i gårsdagens kamp på Old Trafford, og på pressekonferansen etter kampen gikk også Louis van Gaal langt i å si at 24-åringen forsvinner til sommeren. «Hvis jeg skal analysere situasjonen hans, så vil jeg si at han er spansk, han er en spansk langslagsspiller, fremdeles bak Iker Casillas. Nå har en spansk klubb kommet på banen. Kjæresten hans er spansk. Faren og moren hans kommer hit nesten hver uke, så det er vanskelig. Han får ikke forlate oss enkelt, for vi har en fantastisk klubb. Men han kan gå til en annen stor klubb, og det er det han som avgjør», sier Manchester United-manageren ifølge Daily Mail.

Med seg på flyttelasset kan han få en lagkompis. For Metro skriver at Real Madrid vurderer å hente Robin van Persie også. Nederlenderen har vært mer skadet enn frisk i karrieren, men spanjolene la merke til at veteranspissen klarte å holde seg skadefri hele sin første sesong i Manchester United. Og frisk er det få som er mer målfarlig enn den tidligere Arsenal-kapteinen. Og Real Madrid trenger ikke en spiss som spiller 40 kamper i året. De trenger en som kan bidra nå og da når behovet dukker opp.

Javier Hernandez har allerede fått prøve seg i Real Madrid. Og den meksikanske erten har ikke vært veldig fornøyd med rollen som innslagsspiss. Samtidig som Real Madrid ikke har vært veldig imponert over det «Chicharito» har prestert i rollen heller. Dermed vender spissen tilbake til Manchester United etter sesongen, og er alt annet enn sentral i van Gaals planer for fremtiden. Men 26-åringen kan ha en fremtid i England. For Daily Star skriver at Tottenham har plassert Hernandez på sommerens handleliste.

Van Gaal skal visstnok ha nærmest ubegrenset med pundsedler til rådighet til sommerhandlingen sin. Men ifølge Daily Mirror vil nederlenderen prøve å gjøre det billigst mulig. Derfor seiler den engelske duoen Saido Berahino og Demarai Gray opp som to hete kandidater til å få seg en rød trøye i sommer. Berahno har lenge vært koblet til klubben, mens de fleste toppklubber har hatt speidere for å kikke på Birmingham-talentet Gray.

Det er lite som tyder på at Petr Cech blir keeperen som erstatter de Gea på Old Trafford. For Daily Star skriver at tsjekkeren er 99 prosent sikker på at han spiller for Arsenal neste sesong. Den ene prosenten som kan velte overgangen er at Roman Abramovitsj plutselig skulle få det for seg at han ikke vil selge til en konkurrerende klubb.

The Gunners kan også være i ferd med å forsterke i motsatt ende av banen også. For Metro hevder at Arsene Wenger har sendt sine beste forhandlere til Napoli for å få på plass en overgang for Gonzalo Higuain. Argentineren skal ha gitt beskjed om at han vil bort til sommeren, og nå er Wenger i ferd med å innse at han ikke får Luis Suarez, og kan da gjøre et nytt forsøk på å hente Higuain – som han lot gå til Napoli da det bare var å hente uruguayaneren fra Liverpool.

Fichajes hevder at Arsenal også er i ferd med å sikre seg Pedro fra Barcelona. Kantspilleren kommer til å forlate katalanerne i sommer, og med tanke på at han bare har en sesong igjen på kontrakten sin, så er prisen blitt ganske så overkommelig for de fleste også. Men Arsenal skal stå først i køen.

Chelsea hviler ikke på laurbærene etter å ha vunnet Premier League. Og nå har manager Jose Mourinho funnet karen han vil ha til å forsterke midtbanen sin foran neste sesong. Daily Express skriver at Mourinho vil utnytte seg av isfronten mellom Yaya Toure og Manchester City. Chelsea er en av få klubber som er villig til å matche lønnen ivorianeren har på Etihad, og selv om City vil foretrekke å selge Toure ut av landet, så skal midtbanespilleren se for seg noen år med Londons uteliv.

Men Mourinho skal ikke beskyldes for kun å leve i nuet. Portugiseren har bygget opp en formidabel yngreavdeling på Stamford Bridge. Og stortalentene står i kø for å bli sluppet løs. Og det kan bli enda flere. De Telegraf skriver at de kongeblå veldig gjerne vil ha Anwar El Ghazi fra Ajax. 20-åringen har scoret ni mål denne sesongen og ble kåret til årets unge spiller i amsterdamklubben. Chelsea vil sende en speider til den årlige Toulon-turneringen for U20-landslag til sommeren for å kikke på ham.

Forrige sommer var Arturo Vidal det heteste av det hete. Alle storklubber ville ha chileneren. Men etter enda en sesong med kneproblemer, så har storklubbene mistet interessen. Dersom Vidal skal flytte fra Juventus til sommeren, så er det torsdagsfotball som venter. Ifølge Metro skal Liverpool ha vist interesse for midtbanespilleren. Så er spørsmålet om han ønsker å bytte Champions League-finale mot en potensiell ligacupfinale neste sesong.

Manchester City skal ha bestemt seg for å kvitte seg med Stevan Jovetic og har derfor kuttet prisen kraftig på montenegrineren. Og det passer Liverpool greit. De har lenge hatt 25-åringen på ønskelisten sin, skriver Daily Mirror.

I fjor sommer ble Rickie Lambert hentet til Liverpool for å skyte klubben til gull i Premier League. Det gikk kanskje ikke helt etter planen. Neste sesong kan oppgaven hans bli å skyte klubben sin til fornyet liv i Premier League i stedet. For ifølge Daily Mirror kan 33-åringen være på vei tilbake til sørkysten og nyopprykkede Bournemouth

Newcastle har kanskje Englands beste manager i John Carver. Men det hjelper ikke så mye når spillerne ikke er gode nok. The Magpies kan redde plassen sin i Premier League hjemme mot West Ham på søndag. Og skulle de få en ny sesong i toppdivisjonen, så vil Carver sette sammen et lag som kan få frem hvor eminent han er som manager. Og noe av det viktigste på programmet er å få på plass minst en angriper. Ifølge Metro er det tre unge angripere som står på ønskelisten, men de må trolig ta til takke med å låne dem. For Barcelona har neppe planer om å selge dem Sandro i sommer. Manchester United vil nok heller ikke gi slipp på James Wilson med det aller første. Mens Chelsea har lagt langsiktige planer for Patrick Bamford

Men det er ikke bare Newcastle som vil ha Sandro på lån. Diario Sport skriver at Tottenham har hoppet forbi Premier League-rivalene i køen og nå er favoritter til å få leie 19-åringen den kommende sesongen.