Pingvinsaken: – Truet med å kaste murstein på russen i 17. mai-toget

Russepresidenten ved Ålesund videregående skole kaller reaksjonene etter pingvinsaken for horrible.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Russens angivelige tyveri av tre pingvinkyllinger og ett egg i Atlanterhavsparken i Ålesund, tok en oppsiktsvekkende vending mandag da to døde kyllinger ble funnet i pingvinenes reirkasser av personalet i Atlanterhavsparken.

Sju russ har vært mistenkt i saken. Overvåkingsbilder viser at personer i russeklær tok seg inn på området natt til torsdag 14. mai. Flere russ har innrømmet at de tok seg inn på området, men nektet for å ha tatt med seg pingvinkyllinger.

– Dette tyder på at de som er siktet, snakker sant. Det er en lettelse for oss. De bekrefter at de har vært inne i parken og det er beklagelig, men de har stått fast på at de ikke har tatt noe og dette styrker deres forklaring, sier russepresident Christoffer Ryste (19) ved Ålesund videregående skole til TV 2.

Trusler og hets

Også politiet uttaler at mandagens utvikling i saken styrker de siktedes forklaring. Politiet har ingen grunn til å tro at russen tok livet av kyllingene.

– Vi tror at det er voksne pingviner som har trampet på de, sier politiadvokat Yngve Skovly til TV 2.

Hva dette betyr for siktelsen mot fire russ, vil trolig bli avklart tirsdag. Russen i Ålesund har måttet tåle mye hets som følge av saken.

– Det har vært veldig mye mot oss presidentene. Det har kommet anonyme trusler om at folk ville bue og spytte på oss i 17. mai-toget. Noen har truet med å kaste murstein på oss. Det er helt horribelt, sier Ryste.

Håper på oppklaring

Tre pingvinkyllinger og ett egg skal være borte. Med mandagens funn betyr det at en kylling og ett egg fortsatt kan være på avveie.

Ryste er veldig glad for at politiet begynner å komme til bunns i saken og håper på en skikkelig oppklaring så det blir slutt på alle spekulasjoner. Han mener saken har antatt voldsomme proporsjoner.

– I hvert fall hvis det viser seg at anklagene er feil. Alle truslene er basert på at russen har stjålet pingviner, og nå viser det seg at de kanskje ikke har gjort det.

Russepresidenten Lars Standal Sørnes ved Fagerlia videregående skole sier russen er svært lettet over utviklingen i saken.

– Alle som har dømt oss og hetset oss... jeg kan ikke si de har drete seg ut, men de har nesten gjort det da, sier han.

Skulle hilse på pingvinene

Advokat Axel Lange, som representerer en av de siktede russene, sier det hele var et dårlig russepåfunn. 

– De ville hilse på pingvinene, sa Lange til TV 2 mandag.

Han synes saken nærmer seg en farse når to døde kyllinger nå er funnet inne på området.

– Atlanterhavsparken går hardt ut, men overvåkingsbildene viser bare at det er russ der inne, ikke at de tar med seg noe ut. Så viser det seg at de ikke har hatt noen oppdatert telling av pingvinene. Når de nå finner to døde kyllinger inne i parken, er troverdigheten lav, mener advokaten