Grrrrrrrrrratulerer! 

Bare to ganger tidligere er det født tigere i Norge.

– En tigerfødsel er veldig stas for oss. Det har bare skjedd to ganger tidligere i Norge, og aldri tidligere er det født et kull på fire, sier adm. dir. Per Arnstein Aamot i Dyreparken.

Det var på selveste nasjonaldagen de fire små kom til verden i Kristiansand.

Overvåkingskamera

Hver dag de siste ukene har dyrepasser Hilde Strædet stått opp klokken 04.00 for å sjekke overvåkingskameraet som var plassert hos tigermamma Boonya. Natt til 17.mai var det ingen unger å se, men da Strædet kom på jobb tre timer senere fikk hun se de små nyfødte.

Boonya ble født 9. mai 2011 i en dyrepark i Novosibirsk i Russland. Gjennom det internasjonale bevaringsprogrammet i EAZA ble hun sendt til Dyreparken i Kristiansand i februar 2013. 

Både Boonya og hannen Ulysses er en del av bevaringsprogrammet. Sibirsk tiger er klassifisert som kritisk truet på IUCNs rødliste.

FORELDRENE: Boonya og Ulysses. Foto: Dyreparken
FORELDRENE: Boonya og Ulysses. Foto: Dyreparken

På 1940-tallet var det bare 20-30 tigere igjen i vill tilstand. Bevaringsprogrammer har imidlertid ført til at antallet har økt.

Skjermes

Dyreparken-direktør Aamot er begeistret og glad for at Dyreparken lykkes i bevaringsprogrammet og tror begivenheten vil legges merke til også internasjonalt.

I tiden fremover vil Boonya og ungene holdes skjermet for at de skal få mest mulig ro. Selv ikke faren Ulysses får møte ungene sine på en god stund ennå.