De som kjører dette merket har i gjennomsnitt åtte biler

Ikke heeelt som oss andre, nei.

Bentley har en helt egen klang i bilverdenen, og kjøperne er ikke heeelt som andre bilkjøpere. Dette interiøret finner du i Continental GT.
Bentley har en helt egen klang i bilverdenen, og kjøperne er ikke heeelt som andre bilkjøpere. Dette interiøret finner du i Continental GT.

Mange av oss har én bil, noen har to – og noen har kanskje til og med tre.

Men åtte biler, på en gang? Det høres temmelig ekstremt ut, men det er faktisk helt normalt for de som eier en Bentley. Der er det nemlig slik at eierne i snitt har nettopp åtte biler.

Det tallet framgår av markedsundersøkelser Bentley selv har gjort blant sine kunder.

Verdens rikeste

Tidligere var Bentley et av verdens mest konservative bilmerker. Men etter at Volkswagen-konsernet tok over på slutten av 1990-tallet, har det skjedd en liten revolusjon hos britene.

Bentley Continental (selges både som coupe og cabriolet), markerte det store vendepunktet. Med den henvendte merket seg til en helt ny målgruppe, og det ble suksess. Continental ble kjapt det naturlige valget for noen av verdens rikeste, som syntes volummerker som Porsche og BMW ble for folkelige.

Continental ble blant annet kjapt kjent som favorittbilen til Premier League-stjernene, det var absolutt ikke dårlig PR for modellen.

Dette er luksusbil i størrelse XXL

Øker i Kina

Så har de også salget skutt i været. Da VW tok over i 1998, produserte Bentley 414 biler. Nå har de passert 10.000, og ambisjonen er å vokse videre.

Bentley har posisjonert seg smart og nå er det særlig i Kina at salget øker. Disse kundene er spesielt ute etter noe som skiller seg ut, og de er ikke veldig opptatt av pris. Det gjør at man kan hente ut svært gode marginer.

Så mye koster drømmebilen deg i året

Kommer med SUV

Som en naturlig konsekvens av dette med åtte biler, er det snart klart for en svært spennende nyhet fra Bentley. 

De har lenge syslet med planer om en SUV, tidligere i år fikk vi bekreftet at den skal hete Bentayga. Konseptbilen ble vist første gang i 2012, og designet vakte virkelig oppsikt. Den fikk kjapt tilnavnet "verdens styggeste SUV", men var i praksis mest en test av markedet.

Produksjonsklar bil kommer til å se temmelig annerledes ut når den etter planen skal debutere på bilutstillingen i Frankfurt, til høsten. 

Over 2000 har bestilt "verdens styggeste SUV"

LES MER: Nå setter Bentley salgsrekord