PSG tok sin tredje strake ligatittel – uten Zlatan

Zlatan Ibrahimovic vant sitt 12. seriemesterskap uten å spille.

JUBEL: Paris Saint-Germain-stjernene jubler etter at ligatittelen er sikret. FOTO:    REUTERS/Jean-Paul Pelissier

Paris-Saint Germain vant lørdag den franske ligatittelen for tredje år på rad. Hovedstadsklubben sikret seg gullet med 2-1-seier borte mot Montpellier.

Forutsetningene før den 37. runden i Frankrike var klare. Med poeng ville PSG bli seriemester en runde før slutt. Det hadde klubben få problemer med å klare, selv om en syk Zlatan Ibrahimovic måtte stå over kampen.

Blaise Matuidi ga gjestene ledelsen etter 17 minutter, før Ezequiel Lavezzi doblet ni minutter senere. Anthony Mounier reduserte fem minutter før slutt, men Montpellier skapte ikke nok til å ødelegge kvelden for PSG.

Laurent Blanc ledet dermed klubben til sitt tredje strake ligagull. Totalt i klubbens historie har PSG vunnet fem seriemesterskap.

I kampen om mesterligaplassene bak Paris Saint-Germain blir det en nervepirrende innspurt. Lyon sikret seg en av plassene med 1-1 mot Bordeaux, men kampen om 3.-plassen som gir mesterligakvalifisering er stor.

To poeng skiller Monaco på 3.-plass fra Marseille og Saint-Étienne på 4.- og 5.-plass. Alle klubbene vant lørdag. Monaco vant 2-0 hjemme mot nedrykksklare Metz. Bernardo Silva scoret like før pause, mens Valere Germain scoret kampens siste mål like før slutt. (©NTB)