SLIPPER UNNA MED BOT: Liverpools Kolo Touré, her i duell med Arsenals Olivier Giroud, ble tatt for råkjøring to ganger på under en uke. Men 34-åringen beholder lappen. Foto: AFP
SLIPPER UNNA MED BOT: Liverpools Kolo Touré, her i duell med Arsenals Olivier Giroud, ble tatt for råkjøring to ganger på under en uke. Men 34-åringen beholder lappen. Foto: AFP

Liverpool-stopper «for berømt» til å miste lappen

Tourés advokat overbeviste retten om at 34-åringen er for berømt til å benytte seg av kollektivtransport.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Liverpool-spiller Kolo Touré råkjørte to ganger på under en uke i fjor vår.

Nylig skulle retten i Liverpool avgjøre hvilken straff 34-åringen skulle ilegges, og selv om de to fartsovertredelsene vanligvis ville ført til at vedkommende bak rattet mister lappen, greide Tourés advokat å få retten til å vise nåde, skriver Daily Mail.

– Kan føre til problemer for Touré og de rundt ham
Ivorianerens advokater hevdet nemlig at det å måtte benytte seg av offentlig transport vil være direkte farlig for en profilert fotballspiller.

– Bruk av offentlig transport kan komme til å føre til en bølge av folk, som igjen vil føre til problemer for Touré og de rundt ham, argumenterte advokat Lisa Wilson, før hun gikk mer i detalj:

– Hvis det oppstår store folkemengder i nærheten av togsporet, kan folk bli skjøvet under toget ved et uhell.

116 km/t i 80-sonen
Wilson fortalte videre at Touré rett og slett er for berømt til å benytte seg av offentlig transport på en sikker måte.

Omregnet til kilometer i timen (km/t) ble Touré først stoppet etter å ha kjørt bil i 91 km/t på en veistrekning der fartsgrensen tilsvarer 64 km/t (40 mph). Bare noen dager seinere ble han stoppet på ny. Denne gangen hadde Touré ligget i 116 km/t i 80-sonen.

Stopperens egen forklaring på hvorfor han hadde kjørt for fort var at han var på vei til sin dødssyke bror Ibrahim – som seinere i fjor døde av leukemi.

Retten avgjorde til slutt at både advokat Wilson og Tourés argumenter holdt mål, og lot Liverpool-spilleren beholde førerkortet – mot at han betaler fartsboten på 115.000 kroner.

Kolo Tourés kontrakt med Liverpool utløper denne sommeren.