UNITED-RETUR? Tor-Kristian Karlsen mener en retur til de røde djevlene er det eneste alternative om Cristiano Ronaldo skal flytte på seg.
UNITED-RETUR? Tor-Kristian Karlsen mener en retur til de røde djevlene er det eneste alternative om Cristiano Ronaldo skal flytte på seg.

– For Ronaldo finnes det kun ett alternativ: Manchester United

Tor-Kristian Karlsen spår store kjøp fra Louis van Gaal denne sommeren.

Manchester United - Arsenal på TV 2 Sport Premium og TV 2 Sumo søndag kl 17.00.

Med Liverpools tap mot Crystal Palace lørdag, kan Manchester Uniteds supportere glede seg over at Champions League-plassen igjen er sikret. Et viktig steg i riktig retning, særlig med tanke på overgangsmarkedet. 

– I kampen om de aller mest attraktive spillere, er lønnsbetingelser, trivsel, geografi og andre faktorer, som kjemi med treneren og kvaliteten på stallen, også sentralt. Men etter min erfaring handler det meste om å vinne trofeer. Så fort Champions League-plassen sikres opplever man ganske sikkert at forhandlingene forløper seg enklere, sier Tor-Kristian Karlsen, som selv har vært involvert i en og annen stor transaksjon på overgangsmarkedet.

– Tredje- eller fjerdeplass er ubetydelig

Champions League-plassen er imidlertid ikke helt sikker.

Laget som ender på fjerdeplass må, som kjent, gjennom kvalifisering for å nå gruppespillet. På grunn av Manchester Uniteds gode seeding i Europa, betyr dette at de sterkeste lagene neppe blir å se på motsatt halvdel i kvalifiseringen. Avhengig av hvilke lag som sikrer de kvalifiseringsplassene i sine respektive ligaer, kan United imidlertid trekke lag som Roma, Lazio, Monaco, CSKA Moskva og Besiktas.

Da frister det kanskje å jakte på tredjeplassen, som gir sikker vei til gruppespillet. Med seier mot Arsenal vil også Manchester United innta denne plassen, riktignok med én kamp mer spilt.

Karlsen tror imidlertid ikke at denne problemstillingen betyr allverdens for Arsenal og  Manchester United med hensyn til mulighetene på overgangsmarkedet.

– Forskjellen mellom tredje- og fjerdeplass i Premier League er etter mitt syn ubetydelig. Om jeg ikke husker feil er det vel kun Everton som ikke har maktet å omsette kvalifisering til gruppespill, så uansett hvem som ender på fjerdeplass tror jeg absolutt alle anser dette som en billett til gruppespillet.

TV 2-ekspert Petter Myhre er enig, og tror heller ikke den sportslige nedsiden er så stor av å gå gjennom kvalifisering.

– Det er potensielt tøffe kamper som påfører klubbene belastning både fysisk og psykisk, men samtidig begynner Premier League tidligere neste sesong. Dermed bør de være bedre rustet til å komme gjennom kvalifiseringen uten problemer. Dessuten snakker vi her om godt betalte spillere som er vant til viktige kamper. 

Spår store signeringer

Med Champions League-deltakelse i lommen, om enn via kvalifiseringsrunde i august, spår Tor-Kristian Karlsen store signeringer fra Louis van Gaal til sommeren.

– Jeg tror de kommer til å handle for å vinne, og da sikter jeg ikke til en hjemlig cuptittel. Da mener jeg Premier League og Champions League. Verken Louis van Gaal eller eierne «leker butikk». De vil vinne noe. De krever å vinne noe. 

– Hvor stort tenker du? Så stort som Cristiano Ronaldo?

– Neppe, men jeg lukker heller ikke døren for det. Jeg har møtt Cristiano Ronaldo ved noen anledninger. Hver gang har han understreket sin store kjærlighet for Manchester United. Han elsker klubben. Hvis han skulle forlate Real Madrid, så er Manchester United den eneste klubben han vil til, sier Karlsen, uten et snev av tvil.

Karlsen tror i det hele tatt at Manchester United-supporterne har store ting i vente.

– Hvis de gjør de rette disposisjonene i sommer, så tror jeg de faktisk kan ta tittelen fra Chelsea neste sesong.

Før kjøpefesten begynner gjenstår imidlertid to seriekamper. Den første er mot Arsenal, som for øyeblikket innehar tredjeplassen. 

– Vi skal gjøre alt for å unngå fjerdeplassen, sa Per Mertesacker tidligere denne uken.