Alex' hyllest av sin single mor (69) får Youtube til å gløde

På bare en uke har 2,7 millioner sett nordmannens video.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Alex Lyngaas (36) mener moren hans, Eva, fortjener en god mann, og i hemmelighet har han laget en rørende og ærlig video om hvem hun er. Men at medieinteressen for videoen «Looking for Adam» skulle bli så enorm, var han ikke forberedt på.

– Uvirkelig

– Jeg har knapt sovet på tre døgn. Det har vært mange henvendelser fra hele verden. Australsk frokost-TV, Today show i USA, Cosmopolitan har skrevet en sak, jeg har vært på tysk TV og argentinsk radio. Jeg har mer eller mindre sittet på Skype og telefon i tre dager og det bare fortsetter. Nå fikk jeg akkurat vite at Ashton Kutcher har delt videoen på sin Facebook-side. Det er helt uvirkelig, sier Alex Lyngaas til TV 2.

Selv om videoen har blitt omtalt av medier i PeruStorbritannia og Vietnam, håper Lyngaas at de finner en mann her hjemme.

STJERNEDELING: Hollywoodstjerne Ashton Kutcher bidrar til at enda flere skal få vite om Alex Lyngaas mannejakt for sin mor, Eva. Faksimile: Facebook.
STJERNEDELING: Hollywoodstjerne Ashton Kutcher bidrar til at enda flere skal få vite om Alex Lyngaas mannejakt for sin mor, Eva. Faksimile: Facebook.

– Det er hyggelig at historien spres over hele verden. Jo flere som deler videoen, jo større sjanse er det for å finne kjærlighet til muttern, men det hadde vært kjekt om vi kunne finne en nordmann til henne, sier Lyngaas.

Onsdag var han gjest på TV 2s God morgen Norge. Se klippet øverst i artikkelen!

Hovedpersonen selv, Eva (69) har stukket til skogs. Hun er på hyttetur med noen venninner og lar sønnen ta seg av medieoppmerksomheten.

– Hun er ikke så glad i oppmerksomhet og har bedt meg om å slutte å spørre henne om å stille opp. Når dette roer seg, er min jobb over. Da er det hennes tur å ta tak i dette og lese henvendelsene fra menn som vil ha kontakt med henne, sier Lyngaas.

Frierier 

Henvendelsene har strømmet på etter at videoen ble publisert på Youtube for fem dager siden. Mesteparten er fra folk som har blitt rørt av historien om Eva og sønnen hennes som vil finne en mann til henne. 

– De ønsker henne lykke til og beklager at de ikke har en mann til henne. Så er det noen henvendelser fra kvinner som vil at hun skal møte faren deres, noen kvinner som vil være kjæresten hennes og én mann lurte på om hun vil være mammaen hans. Vi har fått mange fine meldinger og frierier fra menn over hele verden. Jeg gleder meg til mamma skal få lese dem, sier Lyngaas som tror at de beste kandidatene ikke har kontaktet dem ennå.

– Hvis man ønsker å gjøre inntrykk, bruker man kanskje litt lengre tid. Man sender ikke bare avgårde en melding i samme sekund.

Får selv oppmerksomhet

Det er ikke bare mor som får oppmerksomhet for videoen. Også Alex selv får henvendelser fra hele verden.

– Jeg har fått 700 venneforespørsler på Facebook. Bare fra kvinner. Det er smigrende og jeg tar det som et kompliment, men jeg ser ikke for meg at jeg skal svare noen av dem. Jeg liker bedre å treffe folk i det virkelige liv. Nå er det uansett fullt fokus på mor og jeg ønsker virkelig å finne en mann til henne, sier Lyngaas.