Drapssiktet enke: Derfor drepte jeg Helge Irgens (60)

Døtrene til den drepte sotraværingen sier eks-stemoren tegner et bilde av faren de ikke kjenner seg igjen i.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Mange år med umenneskelig og uverdig behandling førte til at Helge Irgens ble drept i sitt hjem på Sotra utenfor Bergen i juni i fjor. Det har den siktede kona hevdet i avhør.

Rubirosa Irgens har tilstått å ha drept sin mann med kullosforgiftning, og i politiavhør har hun fortalt om at hun angivelig ble behandlet på en uverdig måte i mange år.

– Siktede har forklart at hennes mann behandlet henne svært dårlig over mange år og at det toppet seg drapskvelden. Den aktuelle kvelden hadde de to en stor krangel og min klient handlet i affekt, sier kvinnens advokat Jannicke Keller-Fløystad til TV 2.

Hemmelig kjæreste

Etter det TV 2 erfarer skal mannen den aktuelle dagen, 25. juni i fjor, ha oppdaget at kona kommuniserte med en annen mann på Skype.

Dette skal ha vært en mann som enka nå etter drapet har et forhold til.

Kjenner seg ikke igjen

Helge Irgens døtre kjenner seg ikke igjen i stemorens forklaring. –De tror ikke at det hun sier stemmer, sier døtrenes bistandsadvokat Bjarte Aarlie til TV 2. –Den siktede lager et bilde av avdøde som døtrene ikke kjenner seg igjen i, sier Aarlie.

Etter en del krangling skal Helge Irgens ha truet med at han skulle gjøre livet surt for henne og få henne ut av landet. Han kastet henne deretter ut av huset, og deretter skal han ha gått og lagt seg. I avhør har kona, etter det TV 2 erfarer, fortalt at hun noe senere tok seg inn igjen i boligen og tente opp en engangsgrill inne på soverommet. Hun lukket vinduet og døra og gikk deretter ned i en stol i stua hvor hun sovnet.

Forsøkte gjenoppliving

Under en løgndetektortest fire måneder etter drapet og før hun tilsto, fortalte hun at hun våknet i stolen i to-tiden på natten og at hun deretter gikk opp på soverommet hvor hun fant sin mann død.

– Jeg løp inn på datarommet og fant hjemmetelefonen og ringte ambulanse, sier enka under den fire timer lange testen. Under telefonsamtalen med AMK-sentralen kan operatøren høre hvordan hun forsøker å gjenopplive mannen.

– Hun angret på det hun hadde gjort og håpet at han ikke var død, sier den siktedes forsvarer til TV 2.

I ettertid viste det seg at kvinnen fjernet engangsgrillen og trolig luftet soverommet før ambulansepersonalet og politiet kom.

Var deprimert

TV 2 er kjent med at det i kvinnens legejournal kommer fram at hun skal ha vært deprimert i flere år og at hun ønsket å skille seg fra Helge Irgens. Avdøde skal også selv ha gitt uttrykk for at han ikke hadde det bra og at han flere ganger snakket om å ta sitt eget liv.