Fossum (18) sørget for fest i Drammen

Iver Fossum var toneangivende i det meste og scoret to mål da Strømsgodset lørdag vant 3-1 over Aalesund, som dermed tapte for første gang under Trond Fredriksen.

Det har vært store forventninger til 18-årige Fossum før denne sesongen, etter at han var god, men i skyggen av Martin Ødegaard sist sesong. På fotballens festdag leverte han en flott forestilling da Aalesund ble slått.

Fossum var involvert i det meste vertene skapte, og han toppet kvelden ved å score både det første og siste målet.

1-0 kom etter 33 minutter, på et tidspunkt hvor begge lag hadde hatt flere muligheter allerede. Målet kom etter flott angrepsspill.

Thomas Sørums pasning til Fossum kom akkurat i rett øyeblikk, og 18-åringen plasserte ballen sikkert forbi keeper Sten Grytebust.

Et kvarter før full tid punkterte Fossum kampen da han trillet inn 3-1-scoringen lavt via stolpen.

Også Strømsgodsets 2-0-mål kom etter flott angrepsfotball fire minutter etter 1-0. Gustav Wikheim slo ballen mellom beina på en forsvarer og til Sørum.

Spissen sto helt alene og hadde få problemer med å trille ballen i mål.

Lillestrøm imponerte

Lillestrøm leverte vakkert angrepsspill og lekte med Sarpsborg i 3-1-seiren lørdag. Igjen var Erling Knudtzon (26) i storslag.

Etter en treg sesongåpning med få mål og like få poeng, har Runar Kristinsson virkelig fått sving på sakene i Lillestrøm. Lørdag hadde laget full kontroll mot et svakt Sarpsborg-lag og vant enkelt etter fantastisk angrepsspill.

Erling Knudtzon, som i forrige serierunde senket Molde med to scoringer, var igjen sentral da han var nest sist på alle tre målene.

Frisk fra start

26-åringen var frisk fra første spark på ballen og gjorde en strålende jobb før bortelagets første scoring. Lynraske Knudtzon satte fart etter at Sarpsborg hadde rotet bort ballen og sentret videre til Moryké Fofana.

Sistnevnte ladet skuddfoten på 16 meter, og ballen gikk via en uheldig Steffen Ernemann og i nettet bak en utspilt Duwayne Kerr.

Fofana og Knudtzon viste nok en gang angrepsfotball fra øverste hylle da de spilte gjennom Johan Andersson alene med keeper i det 50. minutt. Svensken gjorde ingen feil og kippet ballen iskaldt over Sarpsborg-keeperen.

Men Knudtzon og Lillestrøm var langt fra ferdige: 26-åringen gjorde nærmest alt før Lillestrøms siste scoring på overtid. Han dro seg lekkert forbi en motstander og slapp ballen i perfekt øyeblikk til Fredrik Krogstad, som enkelt satte ballen i mål.