Årst om Norling: – Ser ikke at han har flere knapper å trykke på

Kristoffer Larsens frisparkperle holdt ikke til seier mot Nest-Sotra da Brann avga poeng.

Brann - Nest-Sotra 2-2

Etter to målløse kamper var det et sultent Brann-lag som var ute etter å imponere hjemme mot Nest-Sotra fra nabokommunen.

Foran over 17 284 feststemte bergensere ledet Brann lenge 2-0 etter to scoringer av Kristoffer Larsen, men i 2. omgang scoret Nest Sotra to ganger. Dermed endte det med Branns tredje strake uavgjort.

Se sammendraget øverst i saken!

Det fikk hjemmefansen til å pipe på sine egne etter kampslutt. Også Rikard Norling måtte forklare seg for fansen etter kampen. Brann-treneren måtte tåle å høre at enkelte Brann-supportere ropte at han måtte gå. Men også enkelte uttrykket sin støtte til laget.

– Ser ikke at han har flere knapper å trykke på

– Jeg blir på en måte et symbol på deres frustrasjon. Det er en av de fineste og største fotballdagene i året. Vi har en hjemmekamp, dessuten mot en lokal rival, som jeg tror alle på tribunen ønsker at vi skal vinne mot. Det er helt riktig at det rettes mot meg, sa Rikard Norling til TV 2 etter kampen.

I Fotballkveld var TV 2s fotballeksperter kritisk mot svensken.

– Nå har Norling hatt ett halvannet år på seg. Ikke klarer han å motivere spilleren mentalt og få motivasjon inn i gruppen. Ikke taktisk går det heller. Jeg ser ikke at han har flere knapper å trykke på, forklarte Ole Martin Årst.

– Det å stå foran fansen å legge seg flat, det så vi i hele fjor. De sloss om å være ydmyk og beklager. Det har jeg ikke noe til overs for. Jeg skulle heller sett han var mer tydelig, kanskje utad i media, på hva de må rette på for å få skuten på rett kjøl igjen, fortsatte Årst.

Freddy Dos Santos mener også spillerne må ta ansvar.

– Det mangler ryggrad der ute på banen også. Med en gang de blir litt motgang, at det murrer litt på tribunen, så faller dem sammen. Det er ikke bare Norlings feil. Det er rutinerte gutter som må ta litt ansvar for dette her, sa Dos Santos.

Fantastisk Brann-start

Brann fikk en fantastisk start på kampen. Allerede etter 38 sekunder lå ballen bak Andreas Eikum. Kristoffer Larsen ble spilt igjennom av Erdin Demir. Alene med keeper satte Brann-vingen ballen i mål. 1-0 til vertene.

Nå var Larsen brennhet. Etter ti minutters spill ble 23-åringen felt rett utenfor sekstenmeteren til Nest-Sotra. Frisparket tok Larsen selv. Med god grunn. Skuddet gikk rett i krysset. En fantastisk scoring.

Brann gikk med en 2-0 ledelse til pause med, gjestene var på ingen måte slått. Etter 59. minutters spill reduserte Joakim Hammersland for grønntrøyene. Simen Næss fyrte av fra 20 meter. Udjus reddet forsøket men måtte gi en retur som Hammersland plukket opp og satte enkelt i mål. En skikkelig goalgetterscoring og ny spenning i kampen.

Tre minutter senere kom utligningen. Hammersland kom rundt på venstresiden og slo en fantastisk pasning inn til Kristoffer Zachariassen. Fra syv meter kunne Nest-spilleren styre ballen i mål, og stilnet hele Brann Stadion.

Brann var rystet etter utligningen, men Larsen holdt på å sende vertene i ledelsen igjen 66 minutter ut i kampen da vingen headet i tverrliggeren. Like etterpå skjøt Ness like utenfor fra en glimrende posisjon. En god sjanse for gjestene.

Brann presset på mot slutten, men maktet ikke å få ballen i mål. Dermed endte det 2-2.

Sogndal imponerer

Sogndal fortsetter å imponere i sesonginnledningen i 1. divisjon. Lørdag kom sesongens sjette seier, noe som betyr at Sogndal troner alene på tabelltoppen ni serieomganger inn i årets fotballsesong.

Nordirske Robin Shroot matchvinner hjemme mot Ranheim med sin scoring minuttet før pause. I en sjansefattig kamp på Fosshaugane var hjemmelaget mest effektivt og scoret da sjansen bød seg. Kampen endte 1-0

Hødd har i likhet med Sogndal bare tapt én kamp så langt i sesongen, og lørdag var laget aldri i nærheten av å gi fra seg poeng hjemme mot Åsane. Eirik Ulland Andersen slo an tonen med kampens første scoring etter 21 minutters spill, og deretter så vertene seg aldri tilbake.

Andersen gjorde sitt annet for dagen rett etterpå, mens lagkameratene Ole Amund Sveen og Jesper Tørnqvist sørget for at kampen til slutt endte 4-0. Dermed er Hødd fortsatt to poeng bak serieleder Sogndal.

Sandnes Ulf og Follo, som delte poengene med 2-2 i sitt møte lørdag, følger med 15 poeng. Ulf ledet med to mål ved pause, men Follo kom tilbake og utlignet.

Samme poengtall har også Kristiansund, som ladet opp til nasjonaldagen med bortekamp i Fredrikstad. Gjestene fra Nordmøre har all grunn til å heise flagget til topps søndag. (©NTB)