ANGREP: En russisk bjørn begravde en kvinne levende for å kunne spise henne senere. Illustrasjonsfoto: AFP PHOTO / ALEXANDER NEMENOV
ANGREP: En russisk bjørn begravde en kvinne levende for å kunne spise henne senere. Illustrasjonsfoto: AFP PHOTO / ALEXANDER NEMENOV

Bjørn begravde kvinne levende – skulle spare maten til senere

Natalya (55) kjemper for livet på sykehus etter det brutale angrepet.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Hendelsen skjedde nær byen Tynda, sør-øst i Russland, da den 55 år gamle postkontor-ansatte Natalya Pasternak var ute og gikk i skogen sammen med hunden sin og en venninne.

Uten forvarsel ble både 55-åringen og hunden hennes brutalt angrepet av en bjørn, melder avisen The Siberian Times

Kjemper for livet

Natalya kjemper nå for livet på sykehus etter å ha fått alvorlige skader mot hodet, armene og låret i angrepet.

Venninnen som var med henne på skogsturen kom seg unna, og fikk hentet hjelp. Da redningspersonell ankom skjøt og drepte de bjørnen.

Begravd levende

Natalya ble funnet stygt skadet, men i live, under noen blader. Det er trodd at bjørnen begravde henne her, for å kunne spise henne på et senere tidspunkt. Da redningsmannskapene fant 55-åringen var dette det første hun spurte om:

– Har dere drept bjørnen?

Ifølge den engelske avisen The Independent er forekomsten av bjørner svært vanlig i øst-russiske skoger. Det er relativt sjeldent at mennesker blir angrepet, men i de senere årene har flere personer dødd etter å ha blitt angrepet av bjørn.