MØTTES I BRYLLUP: Sofia Hellqvist møtte dronning Sonja i et sommerbryllup i 2013. Foto: Stella Pictures.
MØTTES I BRYLLUP: Sofia Hellqvist møtte dronning Sonja i et sommerbryllup i 2013. Foto: Stella Pictures.

Dronning Sonja får også være med på festen

Det var opprinnelig bare den yngre garde som fikk komme i det svenske prinsebryllupet.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Prins Carl Philip og Sofia Hellqvist gifter seg i Stockholm 13. juni og invitasjonene er for lengst sendt ut.

Den 15. april ble gjestelisten offentliggjort, og tradisjonen tro var det kun den yngre garde som var invitert til fest.

Dronning Sonja og Kong Harald sto ikke oppført på gjestelisten, i motsetning til deres barn og svigerbarn. De eldre kongelige er ikke invitert, med unntak av dronning Margrethe av Danmark som er Carl Philips gudmor.

Fikk god kontakt

Nå har Carl Philip og Sofia endret mening, og dronningen er invitert. Ifølge TV 2s kongehusekspert, Kjell Arne Totland, skal Sofia og Sonja ha knyttet bånd ved en tidligere anledning, og han tror det kan være grunnen til invitasjonen.

– Det er spesielt hyggelig at dronning Sonja også står på gjestelisten. Trolig skyldes dette at hun i tillegg til sine felles interesser for kunst og design med brudgommen, allerede «kjenner» bruden Sofia Hellqvist fra et tidligere familiebryllup i Sverige, der de to skal ha fått god kontakt, sier Totland til TV 2.

«Vi gleder oss»

Totland forteller videre at både dronningen, kronprinsparet og Märtha Louise og Ari Behn gleder seg til den store festen.
– Jeg møtte Ari Behn, som begeistret sa at de alle «gledet seg veldig» til prinsebryllupet. Sammen med Kronprinsparet har han og prinsesse Märtha Louise vært invitert i alle de tre svenske kongebarnas bryllup, sier Totland.