Finaledrømmen knust for Ronaldo og Real Madrid mot Juventus

Scoring av gammel kjenning ble avgjørende da Juventus tok seg til Mesterliga-finalen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Real Madrid-Juventus 1-1 (2-3 sammenlagt)

Det er av sine egne man skal ha det. 

Álvaro Morata var med på å senke Real Madrid i det første oppgjøret, og i returoppgjøret på Santiago Bernabéu var 22-åringen igjen med på å ødelegge for klubben han spilte for fra 2008 til 2014.

Senket gamle lagkamerater
Spissens 1-1-scoring snudde oppgjøret i Juventus' favør. 3-2-seier sammenlagt sørger for at italienerne er tilbake i Mesterliga-finalen for første gang siden 2003. Nå venter Barcelona i Berlin 6. juni.

– Jeg feiret ikke målet. Jeg hadde aldri planer om å gjøre det. Det var en rar opplevelse for meg. Disse to kampene har vært spesielle for meg. Jeg vil takke Real Madrid-supporterne. Jeg skulle ønske jeg hadde scoret mot et annet lag, sier en ydmyk Morata etter kampen.

– Vi drar ikke til Berlin som turister. Når du har mulighet til å spille en Mesterliga-finale, må du prøve å vinne den, sier Juve-keeper Gianluigi Buffon.

Se sammendrag fra kampen øverst på siden (Video med tillatelse fra Viasat)

Ancelotti taus om egen framtid
Cristiano Ronaldo scoret Real Madrids eneste mål i kampen, hans 77. fulltreffer i Mesterligaen, men selv ikke den portugisiske superstjernen kunne gjøre noe med utfallet.

Dermed har Real Madrid lagt bak seg en skikkelig marerittuke. Ligatittelen går høyst trolig til Barcelona, mens Juventus' ødela drømmen til Real Madrid om å bli tidenes første lag som vinner Mesterligaen to år på rad.

– Jeg vet ikke om jeg er her neste sesong. Vi har 15 dager igjen og to kamper. Etter det skal jeg snakke med klubben, sier Real Madrid-trener Carlo Ancelotti i et intervju med SkySports.

Ronaldos 77. mål i Mesterligaen
Høyt tempo og underholdende åpningsminutter var forretten publikum på Santiago Bernabéu. Gareth Bale og Karim Benzema fikk hver sin store sjanse i åpningsminuttene, men begge avslutningene gikk over målet til Gianluigi Buffon.

Vertskapet styrte showet i egen storstue og hadde mye ballbesittelse. Aggressive Juventus var som vanlig farlige på overganger. Arturo Vidal skapte italienernes første sjanse da han sende Iker Casillas ut i full strekk 13 minutter ut i kampen.

20 minutter ut i kampen forsøkte Bale seg nok en gang med et skudd fra distanse. Denne gangen gikk avslutningen på mål, men Buffon fikk slått det knallharde skuddet til corner.

Da omgangen nærmet seg halvspilt, fikk publikum endelig noe fast å tygge på. James Rodríguez skaffet straffet i duell med Giorgio Chiellini. Cristiano Ronaldo skrittet selvsikkert opp til ellevemetersmerket og sendte Real Madrid i ledelsen. Portugiserens tiende Mesterliga-scoring denne sesongen ga «Los Blancos» sammenlagtledelsen i oppgjøret.

Stor Ronaldo-sjanse
Ronaldo og Real Madrid burde gått opp i 2-0 da kampen nærmet seg halvtimen gammel. Hvittrøyene satte i gang en kontring i et forrykende tempo, og Benzema dyttet videre til Ronaldo inne i sekstenmeteren. Han dro lekende lett av en forsvarer, men istendenfor å skyte valgte Ronaldo et pasningsforsøk til Isco ved bakerste stolpe. Det ga Vidal tid til å komme på plass og heade ballen unna.

Ytterligere en sjanse ble det for Ronaldo før pause etter en strålende langpasning fra Benzema, men avslutning suste i nettet på feil side av stolpen.

Fem minutter ut i den andre omgangen minnet Claudio Marchisio Real Madrid på at et baklengsmål ville snu kampen på hodet igjen. Midtbanespillerens avslutning gikk som et prosjektil utenfor stolpen til Casillas.

Morata gjorde det igjen
Da kampen var 57 minutter gammel, var det ikke bare en påminnelse som kom fra Juventus. Vidal fikk dyttet ballen tilbake i feltet etter en corner, og Paul Pogba vant den påfølgende duellen. Ballen falt til Álvaro Morata, som la den til rette med brystkassen før han banket til med venstrefoten.

Ballen gikk via bakken, Casillas og inn i målet til utligning for Juventus. Den tidligere Real Madrid-spissen kunne dermed juble for scoring i andre kamp på rad mot gamleklubben.

Juventus ble umiddelbart etter utligningen lagt under kraftig press. Timen var passert da Bale var uhyre nær scoring etter flott forarbeid av Marcelo, men avslutningen fra waliseren gikk like utenfor Buffons stolpe.

Trykket fra Real Madrid var enormt - det ga selvsagt muligheter for overganger til Juventus. Marchisio fikk en gigantisk mulighet alene med Casillas, men den spanske keeperveteranen lot seg ikke overliste. Også Pogba spolerte en gyllen mulighet til å avgjøre kampen. 

Men det gjorde ingenting at Marchisio og Pogba misbrukte sjanser. Real Madrid klarte aldri å presse frem en scoring.

Dermed er det italienerne som skal til Berlin for å spille Mesterliga-finale mot Barcelona.