TERRORMÅL: En britisk mann står tiltalt for å ha planlagt å drepe prins Charles, fordi han ønsket at Harry skulle bli konge. Foto: AFP / ADEM ALTAN
TERRORMÅL: En britisk mann står tiltalt for å ha planlagt å drepe prins Charles, fordi han ønsket at Harry skulle bli konge. Foto: AFP / ADEM ALTAN

Rødhåret mann (37) ville drepe prins Charles og William slik at Harry kunne bli konge

Den terrortiltalte briten sammenligner seg med massemorderen Anders Behring Breivik.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Rettsaken mot den engelske mannen (37), som ble arrestert og tiltalt for terrorplanlegging i juni i fjor, har startet i London.

En sentral del av påtalemyndighetenes bevismateriale baserer seg på 37-åringens dagbok, hvor han sammenligner seg selv med massemorderen Anders Behring Breivik, og avslører planer om å skyte prins Charles og prins William.

Ifølge Sky News fikk juryen høre tirsdag at mannen, som selv er rødhåret, hadde et sterkt hat mot mørkhårede mennesker.

Dette skal være bakgrunnen for hans ønske om å likvidere Charles og William, fordi det ville banet vei for rødhårede prins Harry som konge.

Følte seg marginalisert som rødhåret

Retten fikk også høre at 37-åringen hadde en vanskelig barndom, og følte seg marginalisert av samfunnet som en hvit og rødhåret mann.

«Jeg vil ikke bli en seriemorder. Jeg er mer en Anders Brevik-type, som har sine utvalgte mål. Jeg venter på en mulighet til å drepe en av dem. Prins Charles ville vært et bra mål», skrev mannen i et dagbok-innlegg fra 2012.

Han beskriver også hvordan han ønsker å skaffe seg en skarpskytter-rifle for utføre ugjerningen.

«Han er bra beskyttet, men ikke så bra beskyttet. Jeg ville ofret livet mitt for å treffe med ett skudd. Drep Charles og William, og Harry blir konge. Drep tyrannene», står det i et annet innlegg fra 37-åringen.

Nekter straffskyld

Politiet ble varslet om mannen av hans halvbror, som ble mistenksom da han fant kvitteringer for farlige kjemikalier som 37-åringen hadde kjøpt.

Da politiet foretok razzia ved den terrotiltaltes bolig fant de oppskrifter på hvordan man lager eksplosiver, samt planer om å bruke giften Cyanid mot ikke-ariske mennesker.

37-åringen nekter straffskyld, rettsaken mot ham fortsetter.