Ford har lyttet til kundene sine, og bestemt seg for å relansere blinklysene på panseret i 2016-modellen av Ford Mustang. Foto: Youtube.com
Ford har lyttet til kundene sine, og bestemt seg for å relansere blinklysene på panseret i 2016-modellen av Ford Mustang. Foto: Youtube.com

Dette har vi ikke sett siden 60-tallet

Og det har rett og slett ingen praktisk nytte.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

20.-21. mai skal vi i Broom være med på lansering av den helt nye generasjonen Ford Mustang. Det er en modell mange har ventet lenge på. 

Men allerede nå har Ford sluppet litt teasere til NESTE års Mustang, som får noen interessante oppgraderinger.

En av dem er fullstendig uten praktisk verdi. Og ikke vil det være så mange andre enn akkurat sjåføren av bilen som får det med seg heller. Likevel mener Ford at dette vil være et grep som Mustang-entusiaster vil like...

Les også: Pris i Sverige: 340.000 - Pris i Norge: 1.120.000

Gullalderen

I bilindustrien handler det mye om følelser og nostalgi. Det å gi modeller retro-look, er gjerne et forsøk på bringe tilbake minner fra en svunnen tid.

En av bilverdens mest myteomspunnede modeller er nettopp Ford Mustang. Den kom på markedet for første gang i 1964. Interessen var overveldende, og ingen kunne vel helt forutse hvilke suksess den skulle bli.

Den virkelig gullalderen, rent salgsmessig, var perioden fram til 1968. På bare fire år ble det solgt over 2 millioner eksemplarer. Og det er et lite glimt av en modell fra denne epoken som nå skal gjøre comeback. Nemlig blinklys på panseret!

Les også: Mustang skapte de reneste opptøyene 

Ønske fra kundene

For alle de som ikke kjenner til dette, så høres det nok unektelig litt rart ut. Og det er det også.

Utformingen er nemlig slik at blinklysene lyser bak til sjåføren. Hvilket betyr at den praktisk betydningen for de andre bilistene, som blinklys jo egentlig er til for, er lik null. Sjåføren vet jo forhåpentligvis hvilken retning han skal kjøre, uten å "jukse" ved å sjekke i blinklysene på sitt eget panser.

Men dette er altså en "gadget" som Mustang-kundene har ønsket å få tilbake. Og nå har Ford svart på tiltale.

Styling 

Det er for øvrig ikke det eneste som blir nytt på 2016-modellen av siste generasjon Mustang. Det vil også bli mulig å bestille den med fartsstriper, enten sølv eller sorte - i tillegg til sort tak.

Det åpnes også for å bestille ulike stylingpakker som enten gjør krom rundt vinduer i grillen om til sort, og sorte felger.

Mustang GT Cabriolet blir dessuten mulig å bestille med en Performance Package - som er lik den som i dag kan bestilles til coupeen. Den inkluderer blant annet sportsunderstell, Brembo-bremser, større radiator og 19" sorte felger. 

2016-modellen vil også bli utstyrt med Fords nye infotainmentsystem Sync 3.

Les også: Her gjelder det å ha sterke nerver