Det endte i remis i rundens toppoppgjør mellom Jon Ludvig Hammer og Laurent Fressinet.
Det endte i remis i rundens toppoppgjør mellom Jon Ludvig Hammer og Laurent Fressinet.

Remis i rundens storoppgjør

Nils Grandelius stod for rundens eneste seier, og tok dermed steget opp på delt førsteplass.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det endte remis i toppoppgjøret mellom Jon Ludvig Hammer og Laurent Fressinet i andre runde av EnterCard Chess Qualifier. Den franske forhåndsfavoritten hadde underveis svært lovende sjanser, og etter at Hammer berget halvpoenget var nordmannen storfornøyd.

- Jeg er veldig fornøyd fordi jeg omtrent stod til tap helt fra åpningen. Det var ikke en god følelse å sitte der med hvite brikker og føle du spilte tidenes verste parti. Du kan gratulere meg, sa norgestoeren etter partiet. 

Svenske Nils Grandelius benyttet med sin seier mot Curt Hansen dermed sjansen til å ta steget opp på delt førsteplass, og de tre stormesterne er nå i tet i turneringen hvor vinneren kvalifiserer seg for superturneringen Norway Chess. 

Tari (15) hadde Agdestein (47) i kne

Lenge så det ut til at Aryan Tari skulle ta en sterk seier mot sin fremtidige sjakklærer på Norges Toppidrettsgymnas - Simen Agdestein. Unggutten hadde bygget opp et ubehagelig press mot den langt eldre nordmannen, og verdensmester Magnus Carlsen var svært optimistisk på Taris vegne. 

- Dette er praktisk sett veldig ubehagelig for Simen, sa han da spillerne hadde lite tid igjen på klokken.

I tidsnøden i en komplisert stilling klarte derimot ikke 15-åringen å realisere vinstsjansene han hadde opparbeidet seg.

- Tari klarte ikke å holde hodet kaldt her, så dette kommer til å bli remis i løpet av veldig kort tid, kommenterte verdensmester Carlsen.

Han hadde rett. Rett etter tidsnøden rundt trekk 40 tok spillerne remis, og 15-åringen kunne ta med seg sin første poengfangst i turneringen.

Det gis i EnterCard Chess Qualifier 2 poeng for seier, 1 poeng for remis og 0 poeng for seier. Etter to runder ser dermed resultatlisten ut som følger:

1.-3. Hammer, Fressinet, Grandelius 3 poeng

4. Agdestein 2 poeng

5. Tari 1 poeng

6. Hansen 0 poeng

Tredje runde av EnterCard Chess Qualifier spilles tirsdag 20.00. Alle partiene kan følges på tv2.no og TV 2 sportskanalen.