DRAR TIL SVERIGE: Andreas Stene blir foreløpig Norges sjuende spiller i Allsvenskan. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
DRAR TIL SVERIGE: Andreas Stene blir foreløpig Norges sjuende spiller i Allsvenskan. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix

Landslagsspiller forlater Get-ligaen

Andreas Stene (24) er klar for Allsvenskan-klubben Mora.

Ostrava (TV 2): – Jeg fikk tilbud for en måned siden. Det kjentes riktig når tilbudet kom, og jeg føler meg klar for å ta ett år der og utvikle meg enda mer, sier Stene til TV 2 dagen etter at de norske hockeygutta ble slått ut av VM av naborivalen Danmark. 

Den tidligere Vålerenga-spilleren har signert en ettårs-kontrakt med Mora, og bestemte seg for å takke ja til tilbudet like før han dro tl Tsjekkia med resten av den norske VM-troppen.

– En tradisjonsrik klubb

Stene er Oslo-gutt, og startet karrieren i Vålerenga. Han spilte på juniorlaget, og hadde to sesonger på A-laget før han dro til Kelowna Rockets i canadisk juniorhockey. Etter en sesong der ventet Sparta, før en retur til Vålerenga forrige sesong.

Mora blir hans første møte med svensk hockey, men mener at Allesvenskan var et enkelt valg. 

– Mora er jo en tradisjonsrik klubb, og jeg har snakket mye med han treneren som var veldig interessert. I den alderen jeg er nå så føler jeg at hvis jeg skal utvikle meg mer, så burde jeg få litt spilletid og jeg føler at de er villige til å satse på meg. Det gjelder jo selvfølgelig å prestere, men det kjennes riktig som sagt, sier 24-åringen. 

Stene blir dermed den sjuende norske spilleren på svensk nivå to, etter at Lars Volden rykket opp til SHL med Rögle denne sesongen.  

– Jeg veit ikke så mye om Allsvenskan, men jeg har jo hørt at det er en tøff liga. Alle vil opp til SHL, eller komme seg videre. Jeg føler at jeg har fått vist meg her nå i VM at jeg klarer det nivået, mener han.

Mye skryt i VM

Norges fjerderekke i VM med Stene, Niklas Roest og Martin Røymark har fått mye skryt av lagkameratene for iherdig innsats under mesterskapet. Stene er selv fornøyd med innsatsen i mesterskapet.

– Første matchen var ikke optimal, men jeg syns vi har gjort det ganske bra. Tatt rollen vår, jobbet hardt og gjort det som kanskje var litt forventet av oss. Så jeg er fornøyd med det, sier Stene.

Norge har nå 23 spillere i utenlandske ligaer, og TV 2 skrev forrige uke at Vålerenga-kompis Daniel Sørvik også er på vei utenlands. Stene mener norske spillere i større grad må tørre å ta sjansen utenlands.

– Det var et veldig tøft år i kanadisk hockey, men jeg lærte mye. Angrer på at jeg ikke var litt mer gal kanskje, og litt tøffere. Hadde jeg fått valget igjen hadde jeg tatt sjansen ti av ti ganger, så jeg tror jeg kan ta med meg erfaringer derfra videre også, mener han.

– Bør enda flere norske spillere ta sjansen i utlandet for å utvikle seg?

– Hvis man har et håp om å leve av det her, og bli så god som mulig mener jeg at det er riktig å komme seg ut, avslutter Oslo-gutten.