Mesterliga-kvalik glipper for Liverpool 

Nå må det et lite mirakel til for at Liverpool skal bli topp fire.

Chelsea-Liverpool 1-1 (1-1)

Liverpool måtte vinne mot Chelsea for å ha et realistisk håp om å snyte Manchester United for 4. plass og Mesterliga-kvalifisering neste sesong.

Med 1-1 på Stamford Bridge må det et lite mirakel til for at det skal bli 4. plass på mannskapet til Brendan Rodgers. To runder før slutt ligger Liverpool seks poeng bak Manchester United, som i tillegg har 14 mål å gå på. 

Steven Gerrard scoret Liverpools mål, og ble på oppfordring av José Mourinho hyllet av Chelsea-fansen da han forlot banen.

– Men jeg var gladere for applausen jeg fikk av Liverpool-fansen. Chelsea-fansen viste respekt for meg i noen sekunder, men de ga meg tyn gjennom resten av kampen, sier Gerrard.

For noen dager siden uttalte Mourinho at han prøvde å hente Gerrard til Chelsea, Inter og Real Madrid, men uten å lykkes.

– Jeg har stor respekt for Mourinho. Han er verdens beste manager i mine øyne. Han er grunnen til at jeg vurderte å flytte på meg ved et par anledninger, men han skjønte hvorfor jeg ikke kunne gjøre det. Jeg elsker Liverpool fotballklubb, sier Gerrard.

– Jeg sa til min far og min bror at å vinne et par troféer for Liverpool betyr mye mer for meg enn å vinne ti i Chelsea, Inter eller Real Madrid. Det betyr alltid mer når man vinner for sine egne folk, fortsetter Gerrard.

Terry viste vei
Det startet på verst tenkelig vis for Merseyside-laget. Allerede etter fire minutter stanget kaptein John Terry hjemmelaget i føringen.

Han rev seg løs fra markeringen og headet hjørnesparket fra Cesc Fabregas ned i lengste hjørne. Men Fabregas var heldig som fikk lov til å slå hjørnesparket.

Etter bare ett minutt taklet han Raheem Sterling stygt, men dommer André Marriner nøyde seg med å vise det gule kortet.

Gerrard fikset 1-1
Liverpool hang godt med, og like før pause kom utligningsmålet. Steven Gerrard fikk stå umarkert på bakerste stolpe, og Liverpool-kapteinen hadde ingen problemer med å styre inn 1-1.

Liverpool og Philippe Coutinho skapte den første store sjansen etter pause, men avslutningen til Liverpool-stjerne gikk på feil side av nettveggen. 

Minutter seinere prøvde også Willian seg fra skrått hold, men Simon Mignolet fikk fingertuppene på ballen.