Newcastle i alvorlig nedrykkstrøbbel to runder før slutt

Bunnrivalene vant da Newcastle tok sitt første poeng på ni kamper.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Newcastle-WBA 1-1 (1-1)

Newcastle tok poeng for første gang siden 28. februar da de spilte uavgjort 1-1 mot West Bromwich lørdag. Situasjonen ser imidlertid ikke lysere ut for «The Magpies» etter dagens kamper. Sunderlands 2-0-seier mot Everton og Leicesters 2-0-seier mot Southampton gjør at Newcastle ligger på en utsatt 17. plass to runder før slutt.

SLIK SER TABELLEN UT: Newcastle ligger to poeng foran Hull.
SLIK SER TABELLEN UT: Newcastle ligger to poeng foran Hull.

Hull ligger to poeng bak Newcastle, som møter QPR (borte) og West Ham (hjemme) i de to siste matchene.

Skremmeskudd
Etter åtte strake tap var Newcastle-nervene i høyspenn før bunnkampen mot West Bromwich. Sunderlands 2-0-seier mot Everton la ytterligere press på John Carvers menn.

Og det begynte ikke spesielt bra for hjemmelaget på St. James Park. Etter sju minutter traff West Bromwich stolpen etter en corner, men hjemmelaget slapp med skrekken.

Fullt så heldig var ikke Newcastle etter en halvtimes spill. Igjen var det en dødball som skapte trøbbel for hjemmelaget, men denne gangen hadde ikke keeper Tim Krul stolpene med seg. Headingen fra Victor Anichebe var ikke spesielt hard, men den var velplassert og havnet i nettet bak nederlenderen.

Ikke lang tid etter det første sjokket hadde lagt seg kunne Newcastle-fansen endelig juble. Ayoze Pérez Gutiérrez sørget for at nedrykkspulsen sank noen hakk da fant nettmaskene med en utsøkt halvvolley.

Reddet av tverrliggeren
Newcastle koblet et solid grep om kampen etter pause, men det var West Bromwich som skapte kampen største sjanse. Etter 72 minutter fikk Chris Brunt stå helt alene i feltet, men en heroisk Newcastle-forsvarer reddet headingen på streken. På den påfølgende returen satte Berahino ballen i tverrliggeren.