Skoda Felicia Fun var virkelig noe for seg selv, nå har Skoda kommet opp med et nytt, friskt pickup-konsept.
Skoda Felicia Fun var virkelig noe for seg selv, nå har Skoda kommet opp med et nytt, friskt pickup-konsept.

De børster støv av en skikkelig sær morobil

Alt er ikke bare fornuft hos Skoda, nei! 

Skoda har slått seg opp gjennom å tilby svært fornuftige biler, til gunstig pris. Oppskriften har vært en stor suksess, og det Volkswagen-eide bilmerket er et av dem som øker mest innen bilbransjen.

Men alt handler ikke bare om fornuft hos tsjekkerne heller. Nå har de børstet støvet av et bilkonsept som virkelig var noe for seg selv, og som vakte stor oppsikt da det kom.

To biler i ett

Vi snakker om pickupen Felicia Fun som ble lansert på slutten av 1990-tallet. Dette var virkelig en sær konstruksjon og en blanding av pickup og cabriolet.

Bak forsetene var det nemlig to ekstra bakseter, som kunne vippes bakover og ta plass på selve lasteplanet. Der satt man under åpen himmel, eventuelt kunne man også bruke kalesje der.

Tanken var at Felicia Fun både kunne fungere som vanlig arbeidsbil, og en morsom fireseter når det var ønskelig.

Denne Skodaen er både tøff og fornuftig

17- og 18-åringer

Dette har forlengst blitt en kultbil, og en tydelig inspirasjonskilde til et konsept som Skoda akkurat har vist frem,

Deres Funstar skal debutere på entusiasttreffet i Worthersee i mai, konseptet er utviklet av et team 17- og 18-åringer ved Skodas eget akademi i Mlada Boleslav.

De har tydeligvis fått ganske frie tøyer. Ut fra småbilen Fabia, har de utviklet en pickup som virkelig vil skille seg ut.

Ganske uskyldig – men det er utenpå!

Grønne detaljer 

Sidene er forsterket og B-stolpen har blitt mye kraftigere, for å sikre at bilen beholder stivheten, selv om store deler av bakparten er borte. Lasteplanen er kledt med rustfritt stål, som skal tåle røff behandling.

Både utvendig og innvendig går den karakteristiske grønnfargen til Skoda igjen. Utenpå med lister nederst på bilen og rundt grillen, i tillegg til felger og speil. Ja, det er til og med grønne LED-lys, her skal det ikke være noen tvil om hvilken bil som kommer kjørende.

Ikke i produksjon

I kupéen er det grønne detaljer en rekke steder. Sportsseter er på plass, i tillegg til et voksent lydanlegg med blant annet en kraftig subwoofer.

Infotainmentsystemet skal være kompatibelt med alle smarttelefoner. Sikkert ikke tilfeldig når konseptet er utviklet av folk som nærmest har vokst opp med en smarttelefon. 

I motsetning til Felicia Fun, skal ikke Skoda ha noen planer om å sette dette i produksjon. Men det er nok slett ikke umulig at vi får se elementer fra Funstar i kommende modeller.

Denne var til salgs for 50.000 kroner – les mer her: 

LES OGSÅ: - Du må jo betale i dyre dommer for rene vrak!