Napoli-presidenten krever at UEFA-presidenten trekker seg etter norsk dommertabe

– Denne dommeren var totalt uskikket til å dømme en semifinale. Platini må trekke seg!

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Napoli-Dnipro 1-1
Sevilla-Fiorentina 3-0

Napoli måtte ta til takke med uavgjort i den første semifinalen i Europaligaen hjemme mot ukrainske Dnipro Dnipropretrovsk. 

Det gjør de etter det som vanskelig kan karakteriseres som noe annet enn en blemme av den norske assistentdommeren Kim Thomas Haglund.

Utligningen til 1-1 kom etter en scoring som burde ha vært avblåst for offside.

I det pasningen fra Artem Fedetskij gikk stod både målscorer Jevgen Seleznjov og lagkamerat Roman Bezus i offsideposisjon, uten at Haglund vinker med flagget.

Seleznjov, som bare hadde vært på banen i et minutt, hadde en enkel jobb med å sette ballen i mål til ellevill ukrainsk jubel.

– Det var ikke en vanskelig offside å se, sa Napoli-spiller Marek Hamsik og fikk støtte av trener Rafa Benitéz.

– Det var en enorm feil.

Napoli kjørte kampen

Det spørs om jubelen er like stor blant den norske dommerdelegasjonen når de får se episoden på video etterpå. Svein Oddvar Moen var kampleder, og hadde i tillegg til Haglund, Frank Andås på linjen. Ken Henry Johnsen og Svein Erik Edvartsen var ekstraassistent dommere, mens Sven Erik Midthjell var fjerdedommer.

En som definitivt ikke er fornøyd er Napolis eksentriske president Aurelio De Laurentiis.

Han mener UEFAs  president må trekke seg etter dommertabben.

EKSENTRISK: Napoli-president Aurelio de Laurentiis. Arkivfoto: AFP PHOTO/CARLO HERMANN
EKSENTRISK: Napoli-president Aurelio de Laurentiis. Arkivfoto: AFP PHOTO/CARLO HERMANN

– Denne dommeren var totalt uskikket for å dømme en semifinale. Platini må trekke seg, tordner De Laurentiis til det oppmøtte pressekorpset etter kampslutt ifølge gianlucadimarzio.com.

– Dette er ikke en ordentlig turnering. Den eneste verdien i Europa League er å sikre deltakelse i Champions League. Vi skjønte etter 20-25 minutter at noe var galt. Jeg kan ikke klandre laget. De var bedre enn Dnipro, som hadde seks dommere på laget. Det så ut som en dukketeater. Kanskje har Platini hatt sin beste dag. Kanskje er det best om han forlater jobben. Dersom noen organiserer en turnering uten å kunne garantere en brukbar dommer, så er det uakseptabelt.

Napoli tok ledelsen etter en heading av David Lopez på corner tidlig i andre omgang, og det var hjemmelaget som var nærmest scoring før bortelaget utlignet.

Gonzalo Higuaín var blant annet alene med keeper fire ganger, og må nok dele litt av skylden for at det ble uavgjort med dommerteamet.

Dnipro har uansett skaffet seg et godt utgangspunkt før returmøtet neste uke.

Kjempebom av Fernández

Fiorentina går inn i returoppgjøret i med et mindre godt utgangspunkt etter tre baklengs og null bortemål mot Sevilla.

Men det kunne ha vært bedre.

Bare minuttet etter at Aleix Vidal hadde gitt Sevilla ledelsen etter et lekkert Sevilla-angrepp hadde Matías Fernández en strålende mulighet til å utligne.

Joaquín kom seg til dødlinjen og fulgte den velkjente læreboken da han slo ballen ut 45 grader.

Inne i motstanderens femmeter, helt upresset, valgte Fernández å avslutte på direkten.

I og for seg et greit valg, men argentineren maktet ikke å vri foten i riktig retning, og istedet endte skuddet flere meter på siden av målet - til Mario Goméz' og Fernández selvs store fortvilelse.

I andre omgang tok Sevilla stadig mer over og scoret to ganger til etter strålende angrepsspill, først nok en gang ved Aleix Vidal før innbytter Kevin Gameiro fastsatte sluttresultatet til 3-0.